Foto: Magnus Aronsson-IKON

Pilgrimsvandring Söndag 12 Maj

Välkommen till vårens Pilgrimsvandring som kommer vara i Mono Cliffs vackra naturområden (ca en timmes bilfärd från Toronto)

Hur går det till?

Vandringen börjar med en presentation av alla som deltar. Vid varje rast håller vi en kort meditation. Vandringen som är cirka 5 km inbjuder till stillhet under både gemensamma samtal och enskild tystnad. Många pilgrimsvandrare uppskattar ofta tid för både egen reflektion och utrymme för att dela tankar med andra. Vi håller rast 15 minuter efter varje vandringstimme med en längre rast för att äta medhavd lunch.

Vad behövs för utrustning?

Till vandringen bör du ha med dig:

• · Bekväma och ingångna skor
  • · Kläder efter väder
  • · Lunch med varm och/eller kall dryck
  • · Frukt, nötter eller något annat att tugga på
  • · Sittunderlag (kyrkan har några få att låna ut)
  • · Vandringsstav(-ar) också bra att ta med.

Anmälan görs till kansliet: 416-486 0466 eller toronto@svenskakyrkan.se
Genom att du anmäler dig kan vi nå dig om det skulle bli någon ändring i arrangemangen.

Det är helt gratis att vara med på Pilgrimsvandringen

Samling

Vi samlas på Mono Community Centre, 754483 Mono Centre Road, Mono, ON, kl 10.00

(Karta hittar du längre ner på sidan)

Skjuts

Om du behöver skjuts till och från vandringen, hör av dig så försöker vi ordna det.

Frågor

Om du har frågor om vandringen eller blir försenad, vänligen kontakta Claes Holmquist, 416-458-4913.

Om parken

Mono Cliffs Provincial Park är en så kallad “Natural Environment Park” d.v.s. ett naturområde avsatt att skydda landskap och speciella miljömässiga karaktärsdrag. Genom parken löper Niagara escarpment och det berömda Bruce Trail. Vandringslederna i parken är väl utvecklade, med bl.a. en ordentlig trappa utför den 30 meter höga branten. På flera ställen från toppen av förkastningen, bl.a. från en nybyggd utsiktsplattform, har man en vidunderlig utsikt i tre väderstreck. Parken är till största delen skogsklädd med lövträd men med stort inslag av cedrar som trivs i den kalkhaltiga jorden. Parken är också känd för sitt rika bestånd av ormbunkar som frodas i den fuktiga miljön i nästan ständig skugga bland de gigantiska klippblocken nedanför förkastningen.

Det kostar inget att besöka parken.

Om man vill ta igen sig efter dagens vandring finns det ett utmärkt värdshus, Mono Cliffs Inn med trevlig uteservering.