Så styrs församlingen

Svenska kyrkan är en stor organisation med närmare 1 400 församlingar. Varje församling styrs lokalt, kyrkoherden och kyrkorådet ansvarar för verksamheten.

Kyrkorådet är Tölö pastorats folkvalda styrelse med ansvar för församlingarnas grundläggande uppgifter: att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Utöver vår verksamhet ansvarar kyrkorådet även för förvaltning, ekonomi och egendom och förbereder ärenden som ska behandlas av kyrkofullmäktige.

Kyrkorådet består av åtta valda ledamöter och fem ersättare. Därutöver är kyrkoherden självskriven ledamot. Under kyrkorådet finns ett arbetsutskott med uppgift att förbereda de frågor som senare ska behandlas av rådet.

Kyrkorådets ledamöter

Katharina  Brattgård