Timrå församling Besöksadress: S:t Johannesgården, Prästgatan 1, 86134 Timrå Postadress: Prästgatan 1, 86134 TIMRÅ Telefon: +46(60)572890 E-post till Timrå församling

Sörberge gravkapell

Begravningsgudstjänst i Sörberge kapell

Vid begravningsgudstjänst i Sörberge gravkapell, kan församlingen erbjuda lån av bårtäcke om så önskas. (se bilder till höger)

Sörberge kyrkogård och gravkapell kallas även för Berglunda.

Bårtäcke
Bild: Birgitta Håkansson

1931 byggdes även en klockstapel som bildar genomgång in till kyrkogården. Nedre delen är uppmurad av sten och vitputsad. Det rundade taket är liksom gravkapellet klätt med svartmålat takspån. Kyrkklockan hänger i en takkalott med spira och kors som bärs upp av sex pelare.

Över altaret i begravningskapellet finns en freskmålning, utförd av A. Stenholm från Sundsvall. Målningen skildrar uppståndelsen, med vakt och ängel vid graven. "Kristus har gjort dödens makt om intet" står det i tillhörande text.

Gravkapellet byggdes 1931 efter ritningar av arkitekt Harald Wadsjö från Stockholm. Ombyggnad 1973 och en om- och tillbyggnad 1982 ritades av Erik Vagn Christensen.

Max antal personer: 60 st