Vitt Skilda- så överlistar vi våra fördomsfulla hjärnor

välkommen med en förfrågan om utbildningen "Vitt Skilda" tillsammans med författaren och journalisten Mina Dennert. En viktig och givande halvdag om omedveten rasism, fördomar och normer utlovas. Utbildningen är öppen för alla intresserade i kyrkans organisationer.

När Mina Dennert blir kallad för rasist första gången håller hon på att sätta i halsen. Hon, som blivit utsatt för rasism i hela sitt liv? Hon, som är en övertygad antirasist?

​Vad skulle hända om vi slutar tänka på människor som tillhörandes två läger; rasister som sysslar med rasism hela dagarna eller antirasister som aldrig någonsin gör rasism? Om vi istället blickar inåt och blir uppmärksamma på våra egna blinda fläckar, bias, fördomar och omedvetna preferenser och hur vi alla kan råka agera rasistiskt trots att vi inte vill det. Trots att vi är antirasister.​​

Genom personliga och upplevda exempel gör författaren och journalisten Mina Dennert oss uppmärksamma på hur de stora sammanhangen hänger ihop med det mellanmänskliga. Hur påverkar strukturer oss som individer, hur kommer det sig att vi ibland kan göra oss skyldiga till rasism när det inte alls är vår avsikt?

Mina bjuder på massor av igenkänning, exempel och praktiska råd kring hur vi kan bli mer inkluderande och rättvisa ledare, medmänniskor och förebilder.

Utbildningen ger också en stor mängd exempel, metoder och verktyg som kan vara en hjälp vid till exempel rekrytering, medarbetare inom HR och ledningsfuktionerna är varmt välkomna. Utbildningen avser överhuvudtaget att bidra till ökad trygghet och medvetenhet inom våra professioner. 

Samtliga deltagarna får också ett ex av Minas bok. Tillsammans överlistar vi våra fördomsfulla hjärnor!

Kontakta programmet för mer information och förfrågningar.