Kyrkoherde 100 % sökes

Svenska kyrkan Tierps pastorat söker nu en kyrkoherde 100 %! Tierps pastorat utgörs av tre församlingar med sju vackra kyrkor, bland annat i anrika Lövstabruk med den berömda Cahmanorgeln. I pastoratet rustas det för framtiden med stor inflyttning och ett myller av liv. Vill du vara med oss och ta nästa steg i utvecklingen av pastoratet? Läs mer här!

Är det viktigt för dig…

Med förnyelse på kyrkans grund i Kristus?
Att uppmuntra medarbetare till glädje i arbetet?
Med en mångfald av verksamheter och kontakter?
Att snabbt få samla alla verksamhetsgrenar till samråd i en ledningsgrupp?
Med en väloljad organisation?
Att värna om alla kontakter kyrkans område har bland unga och gamla?
Med goda kommunikationer till Gävle – Uppsala – Stockholm?

Då ska du söka heltidstjänsten som kyrkoherde i Tierps pastorat, Uppsala stift!

Tierps pastorat utgörs av sju kyrkor över tre församlingar: Tolfta församling, Västlands församling och Hållnäs-Österlövsta församling, med allt från havskust och bördig landsbygd till vallonbruk och tätorter. Inflyttningen i Tierps pastorats område är stor där det rustas för framtiden, och på sommaren ökar befolkningen med flera tusen.

När alla tjänster är tillsatta har du som kyrkoherde ett kollegium med tre präster och två diakoner. Pastoratet har cirka 30 anställda och flera volontärer som arbetar med våra verksamheter inom gudstjänst, mission, konsert, körsång, barn- och ungdom, café- och gemenskapsaktiviteter och mycket mer. Vi är stolta över vårt rika musikliv där vi bland annat förvaltar den enastående och berömda Cahmanorgeln i Lövstabruk, med orgelakademi, konserter, seminarier och kulturellt utbud.

Vi behöver dig som med iver och engagemang vill möta de människor som bor och vistas i vårt pastorat och som i tro och handling kan visa hur ett kristet liv kan befria och upprätta. Du ska vara trygg i din roll som präst och villig att bygga gemenskaper i våra församlingar.

Låter detta som något för just dig? Kontakta gärna oss så berättar vi mer! Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Vikarierande kyrkoherde Svenny Hellström
070-391 79 02, svenny.hellstrom@svenskakyrkan.se

Förvaltningschef Roger Henningsson
072-524 99 07, roger.brander@svenskakyrkan.se

Kyrkorådsordförande Margaretha Magnusson
070-643 87 89, margaretha.magnusson@svenskakyrkan.se 

Ansökan

Sista ansökningsdag är 29 maj 2023. Urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Tjänstgöringsgrad: 100 %. Provanställning på 6 månader kan bli aktuell. Start omgående eller enligt överenskommelse.

Bifoga meritsammanställning, förteckning över tidigare anställningar, löneanspråk och referenspersoner till adress: Svenska kyrkan Tierps pastorat, Ringgatan 1, 815 37 Tierp, eller via e-post (se kontaktuppgifter ovan).

Varmt välkommen med din ansökan! Besök oss gärna och bilda dig en uppfattning om församlingarna.

Var ligger Tierp?

Svenska kyrkan Tierps pastorat utgörs av tre församlingar: Hållnäs-Österlövsta, Tolfta och Västland. Åker Du E4:an eller tåg mellan Uppsala och Gävle kommer du att passera Tierp. Närheten till Uppsala, Gävle och Arlanda samt de goda kommunikationerna gör att många kan kombinera arbete med den natur och det friluftsliv som finns här. Tierps pastorat är större delar av Tierps kommun, med kust mot Östersjön, bördig landsbygd, vallonbruk och tätorterna Tierp, Skärplinge och Karlsholmsbruk.