Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmation

Vem är jag? Duger jag som jag är? Vad är kärlek? Varför händer så mycket ont i världen? Finns Gud? I så fall, var? Vad händer när vi dör? Du är inte ensam om att fundera över livets stora frågor. Konfirmationstiden ger dig möjlighet att få prata om tro, livet och allt det där som är viktigt för dig.

Alla funderar vi över livets stora frågor. Kanske har du hittat svaren, kanske inte. Frågorna följer med dig hela livet men svaren ändras ju äldre du blir. Ibland är det bra att stanna upp, fundera lite extra på meningen med livet. Konfirmationen är en sådan tid.

Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som går i åk 8, till att vara med i en konfirmationsgrupp. Du har då möjlighet att fråga, diskutera och gå djupare in i livets svåra frågor tillsammans med nya och gamla kompisar, blandat med lekar, skratt och fika såklart.

Var?
Vi träffas på söndagar klockan 11:00. Varannan gång i Håsjö nya kyrka i Västanede och varannan i Stuguns kyrka. Konfirmandundevisningen sker sedan i sockenstugan på respektive plats fram till ca klockan 15:00.
Konfirmationsgudstjänst äger rum den 26 maj 2024 i Stugun.

Läger i Undersåker: 3 mars 2024-6 mars 2024. Under sportlovet kommer vi att åka på läger tillsammans. Vi håller till i västra jämtland i, eller i närheten av Undersåker.

Konfirmationsläger på Wilhelmsberg, Norderön: 9 maj 2024-12 maj 2024. Under Kristi himmelfärds-helgen åker vi på läger till Norderön i Storsjön. Vi är på den fina lägergården Wilhelmsberg.

För den som vill konfirmeras på sommaren och åka på läger till Gotland är gruppen ”Sommarlägerkonfirmation i Sydöstra Jämtlands pastorat” ett bra alternativ. 
- Start 9/2 2025, 11:00 i Lockne kyrka
- Helgträff: 22–23/3 2025. Vi åker och övernattar på ett mysigt ställe.
- Helgläger: 4–6/4 2025, Willhemsberg.
- Läger till Gotland: 16–24/6 2025.
- Heldag: 28/6: Vi träffas i Lockne och förbereder Konfirmationen
- Konfirmation 29/6 i Lockne kyrka.

Vem?
För dig som är född 2010 eller går i klass 8.

Måste jag vara döpt?
Nej! Du behöver inte vara döpt för att påbörja din konfirmationsläsning. Vi kommer erbjuda dop innan konfirmationstidens slut, då man måste vara döpt för att konfirmeras. 

Kostnad
Att vara med i konfan kostar inget, inte lägret heller.

Sista anmälningsdag
Klicka här för att komma till anmälan.

Funderingar?
Har du frågor om konfirmation eller är osäker? Hör gärna av dig till oss.

Kontakt

På våra gemensamma pastoratsidor finns mer information om konfirmationen. Läs mer här