Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Konfirmation

Vem är jag? Duger jag som jag är? Vad är kärlek? Varför händer så mycket ont i världen? Finns Gud? I så fall, var? Vad händer när vi dör? Du är inte ensam om att fundera över livets stora frågor. Konfirmationstiden ger dig möjlighet att få prata om tro, livet och allt det där som är viktigt för dig.

Alla funderar vi över livets stora frågor. Kanske har du hittat svaren, kanske inte. Frågorna följer med dig hela livet men svaren ändras ju äldre du blir. Ibland är det bra att stanna upp, fundera lite extra på meningen med livet. Konfirmationen är en sådan tid.

Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som går i åk 8, till att vara med i en konfirmationsgrupp. Du har då möjlighet att fråga, diskutera och gå djupare in i livets svåra frågor tillsammans med nya och gamla kompisar, blandat med lekar, skratt och fika såklart.

Var?
Församlingsgården i Hammarstrand.

Vem?
För dig som är född 2008 eller går i klass 8.

Måste jag vara döpt?
Nej! Du behöver inte vara döpt för att påbörja din konfirmationsläsning. Vi kommer erbjuda dop innan konfirmationstidens slut, då man måste vara döpt för att konfirmeras. 

Läger
Vi åker tillsammans på ett läger. Under lägerdagarna finns tid till samtal, eftertanke, lekar och att lära känna nya sidor av varandra. Häng med på en härlig resa, lär känna dig själv och andra.

Kostnad
Att vara med i konfan kostar inget, inte lägret heller.

Sista anmälningsdag
Anmälan till årets konfirmationsgrupper är stängd. 

Funderingar?
Har du frågor om konfirmation eller är osäker? Hör gärna av dig till oss.

Kontakt

På våra gemensamma pastoratsidor finns mer information om konfirmationen. Läs mer här