Musik i sommarkväll – augusti

Program

Onsdag 2 augusti
HANS-OLA ERIKSSON, ORGEL
18:00 i Ragunda kyrka
Hans-Ola Ericsson är en svensk konsertorganist, tonsättare och professor.

Torsdag 3 augusti
STEPHANIE WENDT OCH BRENT JOHNSON
19:00 i Heliga Ljusets kyrka
Paret Brent och Stephanie Wendt-Johnson musicerar på orgel, piano och sång. Stephanie är född på Nya Zeeland och uppvuxen i Australien, har masterexamen i både piano och orgel,  och är solist, kammarmusiker och nu förutom frilansande musiker pianopedagog vid Birka folkhögskola. Brent är utbildad sångare och kantor, svenskättling som återvänt från Minnesota till sina rötter, nu boende och tjänstgörande i Offerdal-Alsen. Med sin stämma fyller han ut kyrkans hela rymd! Ni kan förvänta er både psalmer, sånger och instrumentalstycken. Fika efteråt.

Lördag 5 augusti
FOLKKÄRA MUSICALS
18:00 i Rätans kyrka
Musik i sommarkväll med kända musikalmelodier i fina arrangemang får man bara inte missa. Musiker: John Pettersson och Marie Ottosson. Andakt.

Torsdag 10 augusti
FAMILJEKONSERT
15:00 i Ängsmokyrkan
Välkomna till en spännande stund där ni får möta troll, riddare, féer och andra figurer i musikens underbara värld. Annelie Rydh och Urban Hedin spelar.

Fredag 11 augusti
UTSÅLT - JON HENRIK FJÄLLGREN
19:00 i Ovikens nya kyrka
Tyvärr utsålt.

Lördag 12 augusti
SJUDANDE SJUTTIOTAL
18:00 i Lockne kyrka
Ja, det var då, min vän. Sång och musik från ett inspirerande decennium.
Sång: Karin Härjegård. Piano och sång: Astrid Åslin Kardin. Cello: Katarina Bergner Åhlén.

Foto: Leif Härjegård

Torsdag 17 augusti
VIAJERO SOLITARIO - ENSAM VANDRARE
19:00 i Marieby kyrka
Spansk national-romantisk musik för gitarr med Fredrik Mårtensson.
Programmet innehåller spansk, nationalromantisk repertoar av Tarrega, Arcas och Albeniz. Vid denna tid var gränsen mellan klassisk gitarr och flamencogitarr relativt flytande, så även om Edvard Grieg också skymtar förbi är den spanska Duenden ständigt närvarande.

Lördag 19 augusti
BLAND JOJKAR, SAXOFONER OCH LOOPAR
18:00 i Brunflo kyrka
En konsertkväll där musik lekfullt skapas i stunden och möter traditionell sydsamisk jojk. Anna Kråiks jojk leder er in i den samiska kulturen och tillsammans med Jens Coméns saxofoner, loopar och effekter byggs stämningsfulla ljudlandskap med toner av folkmusik och jazz.

Lördag 26 augusti
VÄSTVIND
18:00 i Heliga Ljusets kyrka
VästVind består av Lena Byström på fagott, Max Thoursie på flöjter och Carl-Eric Lundqvist på piano. De vill lyfta fram vacker, härlig, glad, meditativ, spännande och inspirerad musik som sällan spelas från 1770–2022 av tonsättare från Frankrike, England, Tyskland och USA.

Fri entré till alla konserter (om inte annat anges) tack vare Svenska kyrkans fantastiska medlemmar. 

Samarbetspartner i Kultur

Sensus erbjuder mötesplatser för lärande, upplevelser och gemenskap och har ett brett utbud av cirklar, utbildningar och kultur över hela landet. Ett studieförbund som lyfter fram livsfrågor, mångfald och globala frågor. sensus.se