Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmation

Vem är jag? Duger jag som jag är? Vad är kärlek? Varför händer så mycket ont i världen? Finns Gud? I så fall, var? Vad händer när vi dör? Du är inte ensam om att fundera över livets stora frågor. Konfirmationstiden ger dig möjlighet att få prata om tro, livet och allt det där som är viktigt för dig.

Alla funderar vi över livets stora frågor. Kanske har du hittat svaren, kanske inte. Frågorna följer med dig hela livet men svaren ändras ju äldre du blir. Ibland är det bra att stanna upp, fundera lite extra på meningen med livet. Konfirmationen är en sådan tid.

Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som går i åk 8, till att vara med i en konfirmationsgrupp. Du har då möjlighet att fråga, diskutera och gå djupare in i livets svåra frågor tillsammans med nya och gamla kompisar, blandat med lekar, skratt och fika såklart.

Vi träffas varannan vecka under hösten och våren. Konfagruppen åker också på läger. Under lägerdagarna finns tid till samtal, eftertanke, lekar och att lära känna nya sidor av varandra. Häng med på en härlig resa, lär känna dig själv och andra.

Var?
Kyrkans lokaler i Gällö. Vi åker tillsammans på ett höstläger och ett läger under påsklovet och övernattar på annan plats. Unga ledare följer med.

För den som vill konfirmeras på sommaren och åka på läger till Gotland är gruppen ”Sommarlägerkonfirmation i Sydöstra Jämtlands pastorat” ett bra alternativ. 
- Start 9/2 2025, 11:00 i Lockne kyrka
- Helgträff: 22–23/3 2025. Vi åker och övernattar på ett mysigt ställe.
- Helgläger: 4–6/4 2025, Willhemsberg.
- Läger till Gotland: 16–24/6 2025.
- Heldag: 28/6: Vi träffas i Lockne och förbereder Konfirmationen
- Konfirmation 29/6 i Lockne kyrka.

Vem?
För dig som är född 2010 eller går i klass 8.

Måste jag vara döpt?
Nej! Du behöver inte vara döpt för att påbörja din konfirmationsläsning. Vi kommer erbjuda dop innan konfirmationstidens slut, då man måste vara döpt för att konfirmeras. 

Kostnad
Att vara med i konfan kostar inget, inte lägren heller.

Sista anmälningsdag
Anmälan till årets konfirmationsgrupp kommer inom kort här.

Funderingar?
Har du frågor om konfan eller är osäker? Hör gärna av dig till oss.

På våra gemensamma pastoratsidor finns mer information om konfirmationen. Läs mer här