Lagbas för kyrkogård 100%

Lagbas för kyrkogård 100%

Vi söker en lagbas för att leda det dagliga arbetet i våra kyrkor och på våra kyrkogårdar. Är du den vi söker?

I närheten av Västerås ligger Sura-Ramnäs församling, med tätorterna Surahammar, Ramnäs och Virsbo, som är en bruksbygd. I församlingen bor ca 10 000 invånare, församlingen ansvarar utöver sin egen kärnverksamhet även för begravningsverksamheten i Surahammars kommun. 

Vi söker en lagbas som ska leda det dagliga arbetet på våra tre kyrkogårdar och i våra tre kyrkor.  Arbetsgruppen består utöver denna tjänst idag av tre heltidsvaktmästare och tre säsongsarbetare. Tjänsten är direkt underställd kyrkoherden, som har det övergripande arbetsgivaransvaret för gruppen. I tjänsten ingår planering, schemaläggning och fördelning av uppgifter som ska utföras. Det ingår också budget- och inköpansvar för kyrkogårdarna och vaktmästeriet.

Då tjänsten är kopplad både till begravningsverksamheten och till församlingens kärnverksamhet, betyder det att man kommer att arbeta på kyrkogårdarna och tjänstgöra som vaktmästare ungefär en helg i månaden i våra kyrkor. Därför måste du kunna tjänstgöra i Svenska kyrkans gudstjänster och på förrättningar i kyrkorummet.

Vi söker är dig som kan ”Hugga i där det behövs” och är en del av arbetslaget, samtidigt som du måste kunna leda och delegera det dagliga arbetet. Vi utgår utifrån att du har en tydlig kommunikation, och hoppas att du är en god lyssnare som kan förklara beslut på ett bra sätt. 

Meriterande är körkort med BE utfärdat före 19 januari 2013, eller B utökat. Det är meriterande att du har erfarenhet av att leda arbetsgrupper i det dagliga arbetet. Det är också meriterande med utbildningar och erfarenheter kopplade till trädgårdsarbete och kyrkogård.

Vi kommer att lägga stor vikt på samarbetsförmåga med andra personer och att kunna jobba i grupp och personlig lämplighet.

I samband med anställning kommer vi behöva ett utdrag från belastningsregistret


Tjänsteställe: Kommer att vara Sura kyrkogård eller Källmoragården i Surahammar.

 

Körkort: B-körkort fordras och tillgång till egen bil krävs.

 

Arbetstid/Varaktighet: 100 % Heltid, tillsvidare, med tjänstgöring på helger, provtjänstgöring kan bli aktuellt. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Kontaktpersoner

Kyrkoherde Martin Andersson tel. 0220-464 75
Epost: Martin.andersson@svenskakyrkan.se


Fackliga kontaktpersoner

Sara Renberg (Vision) sara.renberg@fv.vision.se

Zdenka Mardetko (kommunal) Zdenka.a.Mardetko@kommunal.se

 
Ansökan

Sista ansökningsdag 2022-12-18
Vi tar emot ansökan endast via epost: sura-ramnas.forsamling@svenskakyrkan.se skriv i ämnesraden ”lagbaskyrkogård”