Sunne pastorat

Kyrkoråd

Kyrkorådet är pastoratets styrelse. Kyrkorådet skall uppmärksamt följa de frågor som kan inverka på pastoratets ekonomiska ställning. Kyrkorådet skall också göra de framställningar som behövs till kyrkofullmäktige, andra nämnder liksom till andra kyrkliga organ samt statliga och kommunala myndigheter. Vidare är kyrkorådet pastoratets personalorgan.

Kyrkorådet 2018-2021

Per-Erik Feltenmark (Lf)

Anm. Lf står för Levande församlingar i Sunne pastorat

Mer fakta om kyrkorådet

Kyrkorådet får, enligt delegering från kyrkofullmäktige, besluta i vissa grupper av ärenden vilket framgår av Kyrkorådets reglemente. Till kyrkorådet hör även särskilda uppgifter som att bereda och yttra sig i ärenden som skall handläggas av kyrkofullmäktige, att ansvara för den ekonomiska förvaltningen och verkställa kyrkofullmäktiges beslut om detta inte har uppdragits åt någon annan.