Foto: Pixabay.com

Vuxenverksamhet & mötesplatser

I Sundsvalls församling hittar du flera mötesplatser för vuxna. Du kan sjunga, lyssna till underhållning, handarbeta eller träffa nya vänner över en tallrik soppa.

Du hittar telefonnummer till kontaktpersonerna längst ned på sidan.

Aktuella datum för alla öppna verksamheter utan anmälan hittar du i kalendern.

Café Zig Zag

Cafékvällar för kvinnor i olika åldrar och med olika kulturella bakgrunder. Vi syr, stickar, virkar, broderar, lappar, syr om och lagar kläder. Vi lär handarbetstekniker av varandra. Du tar själv med tyger, kläder och garn som du vill arbeta med. Hos oss finns en symaskin och lite andra handarbetsverktyg för att komma igång.

Små barn är också välkomna att vara med, även om ingen särskild barnvakt finns. Vi bjuder på ett enkelt fika. Nacksta församlingshem, Sallyhillsvägen 11. Måndagar 17:30-19:30. Kontakt Fredrik Nestorsson Pettersson.

Promenader

Vi går tillsammans i lugn takt. Vi går på betryggande avstånd ifrån varandra och i lagom takt. Vi går i en grupp om max 8 personer. Vi stannar upp och delar några ord på vägen.

Vill du vara med?

Tisdagar i stan

Kom till Gustav Adolfs kyrka tisdagar 10:30. Välkommen att höra av dig till Sara Holmberg, diakon om du har frågor eller bara dyk upp utanför kyrkan. Vi avslutar promenaden med ljuständning inne i Gustav Adolfs kyrka.

Tisdagar i Skönsmon

Kom till Skönsmohuset tisdagar13.00. Välkommen att höra av dig till Päivi Määttänen, diakon om du har frågor eller bara dyk upp.

Torsdagar i Nacksta

Kom till Nacksta församlingshem torsdagar 13:00. Välkommen att höra av dig till Päivi Määttänen, diakon om du har frågor eller bara dyk upp.

Tisdagsträffen

Tisdagsträffen är en öppen samling för daglediga där vi tillsammans fikar, sjunger, umgås och tar del av planerade programpunkter och underhållning. Välkommen. Kyrkans hus, Floragatan 4, varannan tisdag, jämna veckor 13-15:00. Kontakt Anna Lönneborg.

Sopplunch i Nacksta

En öppen samlingsplats där vi träffas över en tallrik varm soppa. Underhållande programpunkter. Välkommen. Nacksta församlingshem, Sallyhillsvägen 11. Torsdagar 12-13:30. Kontakt Gunilla Jonsson

Torsdagsträffen

En öppen samlingsplats där vi träffas, sjunger, fikar och tar del av underhållande programpunkter. Välkommen en torsdag i månaden mellan 13:30-15:00. Platsen är Skönsmohuset. Kontakt Lovisa Schmidt .

Tisdagssoppa

Vi serverar soppa och smörgås till en kostnad av 30 kronor i Skönsmons församlingsgård, Tisdagar 12:00. Kontakt Gunilla Jonsson

Sång för hälsan

Sjung och må bra. Är du tillfälligt dagledig eller arbetande med lunchrast och friskvårdstimme. Kom till oss och motionera själen med sång. Vi arbetar med att sången är glädjande, avslappnande och stressförebyggande. Vi träffas en gång i början av månaden. Torsdagar 12:00-14:00 i GA-kyrkan och går sedan över till Kyrkans Hus.  Aktuella datum hittar du i vår kalender. Kontakt Yamandú Pontvik

Harmonisångarna

En sånggrupp för dig som är dagledig och gillar att sjunga. Skönsmons församlingsgård, tisdagar 13:00. Kontakt Päivi Määttänen.

Kvinnor för mission i Sundsvall

Föreningen är öppen för kvinnor och män. Kvinnor för mission vill synliggöra och stärka kvinnor inom kyrkan och i samhället. Föreningen möts för samtal, föreläsningar och diskussioner kring vad uppdraget ”mission” konkret innebär idag. Föreningen Kvinnor för mission har funnits i Sundsvall sedan år 1904 och är en del av en rikstäckande organisation inom Svenska kyrkan. Kontakt Päivi Määttänen.

Fredrik Nestorsson Pettersson

Diakoniassistent