Sorgegrupp

Har du drabbats av sorg? Känner du att dina vänner eller närstående inte riktigt förstår eller räcker till just nu? Då kan vår sorgegrupp, "Leva vidare", vara något för dig.

Att mista någon som stått en nära är att mista en del av sig själv. Det tar tid och det behövs mod och kraft att på nytt möta livet.

I sorgen reagerar vi naturligtvis olika från person till person, men de flesta av oss har ett behov av att få prata om våra egna tankar och känslor. Det handlar om den vi mist, men också om hur det är att leva i den nya situationen. Vi i kyrkan är vana lyssnare och vet att det lättar om vi får prata. Tillsammans försöker vi bearbeta sorgen och hitta en väg tillbaka till livet.

Vi som arbetar i Sundsvalls församling erbjuder dig, som mist din livskamrat senaste halvåret, möjlighet att träffas för att på ett enkelt och nära sätt samtala om dina funderingar och dela dem med andra som är i samma situation.

Det är en liten grupp med liknande erfarenheter. Alla som deltar i gruppen har under den senaste tiden förlorat någon nära anhörig.

Vi erbjuder inget storslaget program utan först och främst möjligheten att träffas över en kopp kaffe och samtala om det som ligger närmast hjärtat.

Vår kontaktinfo hittar du längre ner på sidan. Välkommen.

Fakta för Leva vidare-grupp

Våra träffar är för boende i Sundsvalls församling. Bor du utanför, kontakta din hemförsamling. Sök här.

Inför varje gruppstart skickar vi hem en personlig inbjudan till dig. Grupperna är små med 5-8 deltagare, som träffas med erfarna ledare. Där finns möjlighet att dela med sig av tankar och känslor till andra som är i samma situation.

Grupperna är avgiftsfria – verksamheten bekostas av medlemsavgifter. Alla är välkomna oberoende av livsåskådning. I Sundsvalls församling utöver det finns också möjlighet till enskilda samtal med diakon eller präst.

Kontakter

Kristina Kvist