Kyrkoherde Anna framför GA-kyrkan
Foto: Camilla Sellberg

Lokala allmänna råd: så agerar Sundsvalls församling efter 6 juni.

Nu öppnar vi upp för gudstjänster, dop, vigslar och minnesstunder. Men, med besöksgräns, max 50 personer. Här kan du läsa hur vi agerar i våra gudstjänster och verksamheter utifrån lokala allmänna Covid 19-råd. Du kan också läsa om hur vi kan finnas för dig.

Vi är fortsatt medvetna om människors behov av samtal och stöd vilket innebär att vi fortsätter med enskilda samtal av olika slag och håller kyrkorna öppna i den utsträckning vi kan.

Nedanstående omställningar gäller tillsvidare:

Gudstjänster firas och konserter spelas men med gällande maxtak på 50 personer exklusive personal, i både Gustav Adolfs kyrka och Skönsmons kyrka.

I lokalerna gäller också att sällskap om max 4 personer får sitta tillsammans där varje sällskap också ska sitta minst 1m ifrån varandra.

• Håll avstånd när du besöker oss, samt sprita och tvätta händerna ofta.
  • Våra församlingshem: Kyrkans hus och Skönsmonär öppna för bokningar av minnesstunder och dopfika från vecka 24. Varje bokningsbar lokal har en maxgäns för antalet besökare. Ring för bokning. Växeltelefon 060-53 10 100.
  • Från vecka 23 firas veckomässor. Se vår webbkalender för dagar och tider.
  • Dop och vigsel  kan hållas. Max 50 personer exklusive oss som tjänstgör.
  • Kyrkan i centrala Sundsvall, Gustav Adolfs kommer att hålla öppet med bemanning alla dagar i veckan 12-16:00. Det är ett stilla rum som du kan besöka för frid, bön och ljuständning. Under sommaren 27 juni-15 augusti kommer våra guider att erbjuda er historisk guidning i kyrkan.
  • För aktuell verksamhetsinformation hänvisar vi till vår webbkalender. Eller till vår växeltelefon 060-53 10 100.

Detta gäller kring begravningar

• Max 30 pers exkl. medverkande personal vid alla begravningar i GA-kapellet.
  • Max 50 pers exkl. medverkande personal vid alla begravningar i GA-kyrkan och Skönsmons kyrka.
  • Möjlighet till enskilt avsked för ytterligare gäster före och/eller efter begravningen.
  • Vid jordbegravning sker avslut i kyrkan, utbärning är ej möjlig.
  • Vi kan tillhandahålla bokning av minnesstud hos oss från vecka 24.

Här kan du också välja att delta digitalt