Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Sundsvalls församling Besöksadress: Floragatan 4, 85237 Sundsvall Postadress: Box 222, 85104 Sundsvall Telefon:+46(60)5310100 E-post till Sundsvalls församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Diakoni

'Omsorg i praktiken' - Behöver du någon att prata med, själavård, hembesök eller gemenskap i någon gruppverksamhet?

Ingen av oss orkar bära livets utmaningar ensam. Därför behöver vi finna styrka hos varandra. Turas om. Ibland är du den som är stark, som kan lyssna och stödja, men ibland behöver du också vara den som ber om hjälp, som behöver ett råd eller någon som lyssnar och bryr sig.

Diakoni betyder tjänst, och innebär en omsorg om medmänniskor i livets olika händelser. Kyrkans diakonala arbete kan beskrivas som kristen tro omsatt i konkret handling.

Välkommen att kontakta någon av oss diakoner. Vi har tystnadsplikt, de själavårdande samtalen är kostnadsfria och vi för inga journaler. Klicka på länken nedan för att hitta telefon och e-post till församlingens diakoner. Telefonnummer och kontakter till våra diakoner hittar du här -->> 

Behöver du bara någonstans att vara, ett sammanhang att få höra till? Läs mer om alla våra mötesplatser under Barn och familj, Musik och kör, Finskspråkigt arbete, Vuxna på stan, Ungdomsverksamhet eller Vuxenverksamhet. Förhoppningsvis finns där något för dig.

Diakoni

Någon att tala med

Öppen besökstid
Vi har drop-in-mottagning onsdagar 10-12:00 i Kyrkans hus, Floragatan 4, Sundsvall.

Det är bara att ringa om du vill komma i kontakt med någon för bokat samtal eller besök. När du ringer ber du att få tala med en diakon - diakoner har gedigen erfarenhet av samtal om livet och dess händelser.
 
Besök är kostnadsfria och givetvis råder sekretess.
Ring 060-53-10-100
 
Är du i akut behov av att få prata med någon nattetid kan du alltid kontakta Jourhavande präst, som du når via larmnumret 112.

 

Diakoni

Diakoni betyder tjänare och innebär omsorg om medmänniskan i livets alla skeenden.

Korset – Sonen, Jesus Kristus, som älskar, dör och uppstår för oss.
Duvan – Den helige ande. Olivkvisten betyder liv, "gå med bud om liv".
Ringen – Fadern som omsluter allt. Guds kärlek till oss alla.