Sverigefinskt arbete

Sverigefinskt församlingsarbete är Svenska kyrkans egen verksamhet. Den bedrivs huvudsakligen på finska, men är delvis även tvåspråkig. Syftet är att främja kristen tro och församlingsliv hos dem med finsk bakgrund eller anknytning.

I samarbete med Sundsvalls finska förening har Sundsvalls församling verksamhet för finsktalande. Vi firar gudstjänst, morsdagar och har julkonserter.

Ruotsinsuomalainen toiminta syksyllä 2017

Sverigefinsk verksamhet hösten 2017

SYYSKUU / SEPTEMBER

27/9         12:00 Suomi-seura – Hartaus  Andakt på Finska föreningen

LOKAKUU / OKTOBER

2/10         18:00 Kyrkans hus – Lauluilta Allsång på finska

15/10       18:00 Skönsmonin kirkko – Konsertti ”Finland 100 år” Konsert

25/10       12:00 Suomi-seura – Hartaus Andakt på Finska föreningen

MARRASKUU / NOVEMBER

6/11         18:00 Kyrkans hus – Lauluilta Allsång på finska

18/11       12:00 Skönsmonin seurakuntatalo – Hengellinen virkistyspäivä

Päivä alkaa lounaalla klo 12, ilmoittautuminen Minnalle. Päivä päättyy ehtoollishartauteen Skönsmonin kirkossa klo 16. Jos et halua osallistua lounaalle, voit tulla mukaan klo 13. Olet myös tervetullut ehtoollishartauteen, vaikka et olisikaan mukana muussa ohjelmassa. / En dag för ”andlig friskvård” på finska.

29/11       12:00 Suomi-seura – Hartaus Andakt på Finska föreningen

30/11       19:00 Kyrkans hus – Luento ruotsiksi ”Finland 100 år”

Föredrag på svenska, kyrkoherde Stefan Andersson. I samarbete med föreningen Norden.

JOULUKUU / DECEMBER

6/12         18:00 Skönsmonin kirkko – Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus

Självständighetsdagens gudstjänst i Skönsmons kyrka. Fest på Finska föreningen.

17/12       18:00 Skönsmonin kirkko – Kauneimmat joululaulut

De vackraste julsångerna.

25/12       9:00 Skönsmonin kirkko – Jouluaamun jumalanpalvelus

Julotta på finska.

Keskusteluryhmä ”Mielekäs vanheneminen” jatkuu syyskaudella muutamina maanantaina.

Lisätietoa: Pirkko Hänninen 073-0730324

Samtalsgruppen ”Meningsfullt åldrande” fortsätter under hösten. Kontakta Pirkko Hänninen för mera info.

Hartaustilaisuudet Suomi-seuralla / Andaktsstunder i Finska föreningens lokal, Kyrkbergsvägen 28A:

Senioritoiminnan yhteydessä järjestetään hartaustilaisuus kerran kuukaudessa (tammikuusta toukokuuhun), kuukauden viimeisenä keskiviikkona  klo 12. Hartaustilaisuudet ovat avoimia kaikille, niihin osallistuminen ei siis edellytä jäsenyyttä!

I samband med seniorverksamheten firas andakt en gång i månaden. Deltagande i andakterna förutsätter ingen medlemskap, alla är välkomna!

Tarkemmat tiedot tapahtumista löydät sanomalehdistä sekä Suomi-seuran ilmoitustaululta. Mer detaljerad info om gudstjänsterna finner du i dagstidningarna och på Finska föreningens anslagstavla.

Minna Lehto