Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Vi söker kyrkomusiker 25%

Vår kyrkomusiker Linn går i pension i augusti och vi söker hennes efterträdare.

Vi söker en kyrkomusiker på 25% som arbetar tillsammans med vår heltidsmusiker. Arbetstiden förläggs så, att den innebär tjänstgöring i genomsnitt var tredje helg, några storhelgdagar, högst en begravning per månad i genomsnitt på bestämda begravningsdagar samt arbete på ca 50% under en månad sommartid.

Vi tror att du är en nyfiken och engagerad musiker som gärna möter människor och är beredd på att vara lyhörd för olika behov vid kyrkliga handlingar.

Vi utgår från att du vill jobba på helger.
-att du har god samarbetsförmåga, kan kommunicera och har fokus på ditt uppdrag för församlingens bästa.
-att du är utbildad kyrkomusiker eller har annan utbildning som bedöms likvärdig.
-att du finner glädje i och vill vara med och utveckla gudstjänstlivet och de kyrkliga handlingarna tillsammans med arbetskamrater och församlingsbor.

Vi erbjuder ett bra arbetslag och en liten församling med ett engagerat kyrkoråd som vill ha ett levande gudstjänstliv.
Vi förutsätter tat du har B-körkort och tillgång till bil eftersom vi är en landsbygdsförsamling. 

Välkommen med din ansökan, personligt brev, CV och referenser senast tisdagen den 31 maj 2022 till strovelstorps.forsamling@svenskakyrkan.se  . VI planerar för anställningsintervjuer under v 23. 
Tillträde 1 september 2022 eller enligt överenskommelse.

Strövelstorps församling ligger mitt emellan Ängelholm och Helsingborg, i nordvästra Skåne. Vi är en församling med ca 2000 medlemmar, en heltidsförskola, tre kyrkor och omkring 20 anställda. Församlingen har med sig kyrkliga traditioner av olika slag och musiken har varit en viktig bärare av församlingslivet genom åren. I någon av våra kyrko i Ausås, Starby och Strövelstorp firar vi mässa eller gudstjänst varje sön- och helgdsag. Arbetstidens förläggning för deltidsmusiker planeras tillsammans me dvår heltidsmusiker. Vi firar periodvis fler dop och vigslar men det faller sig olika över året hur mycket tjänstgöring som behövs på lördagar. Under sommarperioden behöver arbetstiden förläggas så att båda musiker kan få ut fyra veckors sammanhängande semester.

Frågor? Kontakta någon av oss så svara vi gärna!

Facklig förtroendeperson för KMR är Josefin Åkerberg tel 042-189088 josefin.akerberg@svenskakyrkan.se

 

 • Gisela Pernrup

  Gisela Pernrup

  Strövelstorps församling

  Präst - Kyrkoherde , Kontraktsprost för Bjäre-Kulla kontrakt

  Mer om Gisela Pernrup

  Vikarierande kyrkoherde 20 juni - 3 juli: Patrik Neuhaus tel 0730-71 61 11; vikarierande kyrkoherde 4 juli - 24 juli: Ulf Berwill tel 070-744 41 01;