Samtalsstöd & själavård

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Vi finns till för dig om du behöver någon att prata med. Här hittar du kontaktuppgifter till präster och diakoner i Strömstads pastorat samt till jourhavande präst.

Det där borde du gå och prata med någon om” säger ibland familj, vänner eller kolleger när man pratar med dem om saker som trycker en. Kanske känner man inte att det är på nivå för hjälp från sjukvård eller psykolog, men behöver ändå hjälp att reda ut sina tankar med någon utomstående. Det kan gälla relationer, livssituation, ensamhet eller sorg, även om den inte är fysisk. En del känner sorg över sjukdom eller att stå vid sidan av någon som är mycket sjuk.

 

Du är mycket välkommen att höra av dig om dagarna är långa och känslan av ensamhet blir påträngande. Ring oss för några telefonsamtal eller så bestämmer vi en tid då någon av oss diakoner kommer förbi hos dig eller att du kommer förbi hos oss.

Vi finns till för dig, har tystnadsplikt, för inga anteckningar under samtalen och möten med oss är kostnadsfria. Tveka inte att ringa eller maila oss.

 

  En manlig präst pratar i mobiltelefon.

  Jourhavande präst

  Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

  En person hjälper ett barn att tända ett ljus.

  Få hjälp och stöd

  Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.