Svenska kyrkan i coronatider

Nyhet Publicerad

Svenska kyrkan följer Folkhälsomyndighetens anvisningar och fortsätter anpassa Svenska kyrkans verksamheter för att minska smittspridningen i samhället.

Svenska kyrkan välkomnar alla som vill att delta i gudstjänster och konserter under advents- och julhelgerna. Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer så att alla som deltar kan göra det på ett smittsäkert sätt. 

Från och med 23 december gäller nya bestämmelser vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Vid sammankomster inomhus med fler än 20 och högst 500 deltagare måste arrangören vidta särskilda smittskyddsåtgärder för att hålla nere smittspridningen.

Arrangörer kan antingen välja att använda vaccinationsbevis eller se till att arrangemanget genomförs på ett sådant sätt att det går att hålla tillräckligt avstånd mellan människor eller sällskap. Alla deltagare måste ha en anvisad sittplats.

Vid sammankomster med fler än 500 deltagare krävs vaccinationsbevis samt avstånd mellan sällskapen och en maxstorlek på 8 personer per sällskap.

Församlingar kan komma att tillämpa olika upplägg. Kontakta din församling för att få reda på vilka förutsättningar som gäller där.