Präst- och diakonmöte 2022

Nyhet Publicerad Ändrad

31 maj - 2 juni kallade biskopen till präst- och diakonmöte för stiftets alla medarbetare i vigningstjänst. Det blev tre dagar av fullmatat program i Strängnäs och Eskilstuna på temat "Så att Gud blir ärad". Här kan du se bilder från dagarna och videohälsningar från våra vänstift!

Mötet inleddes med samling i Ugglas park och procession upp till domkyrkan för inledningsmässa och efterföljande föredrag. Dagen fortsatte i festivalstil med lunch i partytält. Sedan smågruppssamtal, föredrag av Jan Eckerdal och Emma Audas. När anden fått sitt blev det rundvandring i Roggeborgen, besök i Biskopsgården eller liten pilgrimsvandring vid vattnet.
Dagen avslutades med en minnesgudstjänst av stiftets präster och diakoner som fått gå vidare in i evigheten sedan senaste mötet 2013.

Dag två hölls i Eskilstuna för mer fördjupning och kunskap. Också tid för gudstjänst, mingel och gemenskap, popcorn och chokladhjul.

Sista dagen var åter i Strängnäs. Först Biskopens ämbetsberättelse och samtal med diplomaten Jan Eliasson och elever från Europaskolan. Avslutande sändningsmässa med förnyelse av vigningslöften.