Ny kyrkoherde välkomnas i Mariefreds församling

Nyhet Publicerad

På söndag, den 25 september, välkomnas Carin Zetterberg som ny kyrkoherde i Mariefreds församling.

Biskop Johan Dalman tar emot den nya kyrkoherden i en mässa där även domprost Christofer Lundgren medverkar. Andra medverkande är: Marianne Lindgren, diakon, Per Ahlman, organist, Susanne Sand, kyrkomusiker, kyrkokören Pax Mariae och Lena Zetterberg, solist. 

Efter mässan är det lunchbuffé och mingel i församlingshemmet för anmälda.

Tid: Söndagn den 25 september, kl. 11:00
Plats: Mariefreds kyrka

Välkomna!

Carin Zetterberg, 55 år, prästvigdes 2011 för Uppsala stift. Efter en första tjänst som församlingspräst i Torsåkers församling har Carin varit verksam i Gästrikland, som bland annat komminister och kyrkoherde. Hon kommer senast från en tjänst som kyrkoherde i Ovansjö-Järbo pastorat.

Carin Zetterberg är född och uppväxt i Strängnäs stift. Efter 15 år i Gästrikland ser hon fram emot att komma till Mariefred.

- Det känns roligt att få bli Mariefredsbo. Jag har varit här många gånger och tycker att det är en härlig plats.

- Nu ser jag mycket fram emot att möta årets nya konfagäng och alla unga ledare som är så oumbärliga i mötet med ungdomar, men det ska också bli härligt att möta ung som gammal och alla åldrar där emellan. Jag vill att man ska känna sig sedd och välkommen, oavsett om man bara vill komma in och sitta ned ifred i kyrkan en stund, eller om man söker djupare kontakt, säger Carin Zetterberg.

Carin arbetade 18 år som privat och företagsrådgivare på bank i Södertälje och Stockholmsområdet innan hon tog steget att läsa till präst.

- Glädjen i att vara aktiv i kyrkan hade funnits där många år och till slut var jag vid något slags vägskäl. Det var en längtan tillbaka till kyrkans värld som aldrig gav upp.

En stor del av Carins liv är musiken, hon sjunger och spelar piano, tvärflöjt samt lite dragspel och gitarr.

- Musiken har också spelat en stor roll för min tro. Inte sällan är det musiken som ger en förståelse av orden, säger hon.