Internationellt välkänd kyrkoledare besöker Strängnäs stift

Nyhet Publicerad

Onsdagen den 27 mars besöker biskop emeritus Dr Munib A Younan från Jerusalem stiftsgården Stjärnholm. Den internationellt välkände kyrkoledaren är i Sverige under två veckor för att tala om religionens roll i arbetet för fred och rättvisa - för alla, utifrån ekumenisk och interreligiös samverkan.

Biskop emeritus Munib A Younan tjänstgjorde i 20 år som biskop för Evangelisk-lutherska kyrkan i Jordanien och det Heliga landet – Strängnäs stifts vänstift. 

Mellan 1990 och 2017 var han engagerad i Lutherska världsförbundet på olika sätt, de sista sju åren som dess president. Munib Younan har också varit mycket aktiv när det gäller kvinnors möjligheter att bli präster i evangeliska kyrkor i Mellanöstern samt i interreligiös dialog i Israel och Palestina. 

Föredraget "Tillsammans för rättvisa och fred - texter om ekumenisk och interreligiös samverkan" hålls på engelska och tolkas till svenska.

Det blir också information om Svenska teologiska institutet i Jerusalem, Svenska kyrkans internationella arbete och Svenska kyrkans fastekampanj. Prästen Johan Engvall, kaplan i Jerusalem, medverkar.

För mer information:
Anne Falk, internationell handläggare, Strängnäs stift
Tel: 0152-234 12