Biskop Johan inviger Östra klockstapeln i Nyköping

Nyhet Publicerad

På söndag, den 29 september, firar Nyköpings församling att stadens siluett nu åter är sig lik med en klockstapel på Östra bergen.

Den 2 juni 2017 brann klockstapeln från 1725 ned till grunden. Det var den fjärde klockstapeln i ordningen på platsen, och även de tidigare har brunnit ned.
Omedelbart efter branden lovade kyrkoherde Lars Viper att klockstapel och klockor åter skulle komma på plats. Sedan dess har arbetet med återuppbyggnaden pågått.
Branden förstörde det mesta av stapeln, som var av trä, men vissa delar av metall har gått att rädda. Däribland toppspiran med vindflöjel och utsmyckande detaljer från de två takkuporna.
I mars i år restes stommen och nu invigs alltså den nya klockstapeln.
 
Programmet
11:00 Högmässa i Alla Helgona kyrka med efterföljande kyrklunch.
13:30 Presentation i Alla Helgona kyrka av boken "Jag ropar ut med frid och fröjd". Boken kommer under dagen att finnas till försäljning.
15:00 Kaffe.
16:00 Invigning vid Östra klockstapeln. Biskop Johan Dalman medverkar.
18:00 Konsert med1700-talsmusik i Alla Helgona kyrka. Musik av bland andra G F Telemann, G F Händel och J H Roman. Medverkar gör Jenny Tjärnström, sopran, Anne Holmer, violin, Tommy Andersson, flöjt, Ulf Tjärnström, violone och Hans Ove Olsson, cembalo/orgel.
 
Invigningen är öppen för alla och ingen föranmälan behöver göras.