Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift Webbplats

Nätverk mot sexuella övergrepp

Varje sexuellt övergrepp är oacceptabelt. Ingen anställd, förtroendevald eller frivillig medarbetare i Svenska kyrkan har rätt att utnyttja andras tillit för att tillfredsställa sina egna känslomässiga behov.

Alla som kommer till kyrkan har rätt att bli bemötta med respekt för sin personliga integritet. Sexuella övergrepp är ett samlingsbegrepp som omfattar allt från sexuella trakasserier av olika slag till våldtäkt, såväl brottsliga handlingar som moraliskt klandervärda sådana.I begreppet inryms inte enbart sexuella handlingar. Även kommentarer, antydningar och anspelningar av sexuell natur mot en annans vilja räknas som övergrepp.

Om du varit utsatt för sexuella övergrepp kan du vända dig till stiftets kontaktpersoner:
Patrik Skantze (präst)  0730-949282 eller
Eva-Mari Karlsson-Kempi (diakon), telefon 019-15 45 51 och 076-772 02 29.

Folder: Sexuella övergrepp och trakasserier (pdf)
 Vägledning i att förebygga och hantera när det händer