Musik

Musik har en viktig del i gudstjänsten och ger många möjlighet till gemenskap genom körsång. Här finns också ett stort utbud av konserter av olika sorter.

Domkyrkans sommarfestival 2022

19-21 augusti serveras det barocka toner, sakralt för kör och orgel, och svenska "körhängen" under tre dagar i Strängnäs domkyrka.

200-årsminnet av César Francks födelse

Tre orgelkonserter med Torvald Johansson som framför tonsättarens samtliga verk.

Körsång

Musik är en viktig del i gudstjänsten. I körsången finner många gemenskap. Domkyrkoförsamlingen med Aspö har flera körer för olika åldrar.

Lördagsorgel hösten 2022

Åtta lördagar i rad blir det orgelkonsert i Strängnäs domkyrka med lika många organister.

Konserter

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö har ett rikt musikliv med körsångare och musiker. Flera gånger om året gästas domkyrkan av körer, solister och musiker. Domkyrkans stora orgel är ett uppskattat instrument för organister på besök.

Historik Lördagsorgel

Här hittar du all historik kring Lördagsorgel sedan 1994.

Organistsammanställning

Tonsättare

Vad har spelats vilka år