Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon: +46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Musik

Musik har en viktig del i gudstjänsten och ger många möjlighet till gemenskap genom körsång. Här finns också ett stort utbud av konserter av olika sorter.

Historik Lördagsorgel

Här hittar du all historik kring Lördagsorgel sedan 1994.

Organistsammanställning

Tonsättare

Årtal

körkonserter vårterminen 2018

Barn i världen

Konsert i samverkan med Rädda Barnen. Domkyrkans barnkörer, Ungdomskören och Kulturskolans barnkör och orkester
Domkyrkan lördag 3 mars kl 16.00

Fredrik Sixten: Johannespassionen

Domkyrkans oratoriekör. Sofia Niklasson - sopransolo, Mats Carlsson - evangelist, Staffan Liljas - Pilatus, Lars Arvidson - Kristus. Blåskvintett. Dirigent: Torvald Johansson. Inträde.
Domkyrkan lördag 10 mars kl 15.00

Songs of Farewell

Musik av bland andra Hubert Parry, Johannes Brahms, Felix Mendelssohn, William Byrd och Johannes Pollak. En konsert till minnet av C. Hubert H. Parry med musik från Tyskland och Storbritannien med kören Cantores Amicitiae Vocal Ensemble. Dirigent: Jakob Grubbström.
Domkyrkan 14 april kl 16.00. Inträde 50:-.

Körkonsert med Stockholm Singers.

Dirigent: Bo Aurehl
Domkyrkan lördag 16 juni kl 16.00