Other languages with Google Translate

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon:+46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Internationellt arbete

Internationellt arbete

Svenska kyrkan har ett starkt internationellt och ekumeniskt engagemang. I församlingen finns en internationell grupp som inspirerar och stödjer detta arbete lokalt med information och insamlingar. Församlingen har ett särskilt insamlingsprojekt till den Koptiska Kyrkan som har ett levande och starkt klosterväsende med ett aktivt teologiskt arbete och ett socialt engagemang. Söndagsskolor för barn och vuxna utgör en viktig del, liksom den heliga liturgin. Socialt arbetar man i de fattiga byarna på landsbygden och på Kairos sopberg, en av världens största soptippar.

Program under våren:

16 januari  kl19.30 Ung i den Världsvida Kyrkan ett samarrangemang med ungdomsgruppen
3 mars Kyrkkaffe med fasteinsamlingsupptakt
24 mars Kyrkkaffe med våfflor
31 mars Brödförsäljning i Domkyrkan
28 april Mariadöttrarna i Sopstaden i Kairo – Kyrkkaffe med Jacob Sundmark
5 maj Lansering av namnet ACT – Svenska kyrkan

Kontaktpersoner för det internationella arbetet:

Birgitta Rubenson, 070-345 92 51, birgitta.rubenson@svenskakyrkan.se
Ulf Klingowström, 0152-245 24, ulf.klingowstrom@svenskakyrkan.se