Pilgrimsvandring

Lördag den 7 september bjuder Svenska kyrkan i Skelleftebygden in till en pilgrimsvandring.

Pilgrimsvandra för hela skapelsens framtid!

S:t Örjans församling och Skellefteå kontrakt bjuder i samverkan med Sensus in till en pilgrimsvandring från Stiftsgården i Skellefteå till S:t Örjans kyrka.

Vandringen är cirka 20 kilometer lång och vi gör återkommande pauser längs vägen för vila, intag av egen matsäck samt reflektioner utifrån pilgrimens sju nyckelord: Frihet, Enkelhet, Tystnad, Bekymmerslöshet, Långsamhet, Andlighet och Delande.

Pilgrimsvandringen går i hållbarhetens tecken, en så kallad Pilgrims Walk for Future, där våra steg räknas in i den stegräknare för klimatet som finns på www.walkforfuture.se

Program lördag 7 september

08.00  Morgonbön i Stiftsgårdens kapell. Därefter börjar vandringen.
09.30  Sankt Olovsgården
11.00  Tuvagården
12.30  Bergsbykyrkan
14.00  Brukskyrkan
14.30  Kanotudden
16.30 cirka. Klimatsmart måltid i S:t Örjansgården.
18.00  Mässa i Taizéton i S:t Örjans kyrka.

Den som inte vill gå hela pilgrimsvandringen kan ansluta under vägen och gå den bit man vill.

Nils Renström
nilsrenstrom@hotmail.com