Stiftet vänstift i norra Tanzania

Efter flera år av samtal och kontakter är nu Norra stiftet i Tanzania Stockholms stifts nya vänstift. Biskop i Norra stiftet är den nytillträdde ärkebiskopen i Tanzania, Fredrik Shoo.

I samband med ärkebiskopsinstallationen i den evangelisk lutherska kyrkan i Tanzania, ELCT undertecknades ett avtal om vänstiftssamarbete. Biskop Eva och flera stiftsmedarbetare var på plats.

- Sverige och Tanzania har en lång tradition av kontakter inom bistånd, handel och mission och jag räknar med att vi i respektive stift kommer att se en hel del av varandra i framtiden, säger biskop Eva.

Tre viktiga punkter

Dokumentet nämner tre fokuspunkter som är gemensamt för båda stift:

• Att be för varandra, särskilt med tanke på vårt gemensamma ansvar för klimatet.

• Att utveckla lärande i kristen tro och kristet liv.

• Att främja kvinnors möjligheter att utöva ledarskap på olika positioner i kyrka och samhälle.

Evangelical Lutheran Church in Tanzania

Norra stiftet på Facebook