Nyheter från Stockholms stift

Aktuellt från Svenska kyrkan Stockholms stift

Prenumerera via RSS

Hon blir stiftets nya direktor

Publicerad:

Stockholms stiftskansli ska få en ny stiftsdirektor. Den 1 juni tar Maria Frisk, nuvarande Sverigechef för Rädda barnen, över uppdraget efter Solveig Ininbergs.

Oskäligt låg ersättning främjar fattigdom och kriminalitet

Publicerad:

Diakon Maria Engman Lyrén i Skärholmens församling har mött många ukrainska föräldrar och ser en utbredd fattigdom. Men det gäller inte bara ukrainare utan många fler. Hon har träffat mammor som inte äter själva för att barnen ska få mat, och även mammor som prostituerar sig för att tjäna pengar till familjen.

"Det tysta lidandet får mig att vilja skrika"

Publicerad:

I förra veckan publicerades en uppmärksammad debattartikel i Dagens Nyheter. Texten argumenterade för att det ekonomiska stödet till asylsökande måste höjas. De 71 kronor om dagen som en asylsökande har rätt till är samma summa som man fick 1994. Detta trots att prisnivån idag har ökat med 65 procent, bara till följd av inflationen.

Nu är fastan igång!

Publicerad:

I dag, 14 februari, börjar den 40 dagar långa fasteperioden fram till påsk. I Storkyrkan hölls på onsdagsmorgonen askonsdagsmässa.

Rekordår för stiftets kampanjinsamlingar - nästan 26 miljoner kronor insamlat

Publicerad:

Act Svenska kyrkan har nu gått ut med resultaten från det gångna årets insamlingar, och för Stockholms stift var det ett rekordår.