Meny

KUNSKAPSFRUKOST för journalister: Meningen i livet

Att känna mening i livet kan få oss att bli friskare, sova bättre och leva längre. Men vilken mening handlar det om? 6 april berättade prästen Ted Harris om vad han kommit fram till.

Senaste forskningen visar att den som har någon form av mening i livet sover bättre, är friskare och lever längre. Men vad är det för sorts mening vi talar om? Får vi bättre livskvalitet och ett längre liv med vilken livsmening som helst eller går det bara via traditionella vägar? Och om någon nu är intresserad av att söka meningen i livet, hur gör man?

DAGENS GÄST

Prästen och teologie doktorn Ted Harris (expert på filosofen Kierkegaard) har utforskat frågan genom meditation, studier, författarskap, samtal, pilgrimsresor, konfirmationsundervisnng och retreater. Den här morgonen berättar han vad han kommit fram till.

SÅ GÅR DET TILL

Kockan 08.00 står frukosten serverad i Storkyrkosalen. När vi försett oss kommer Ted att berätta om sin syn på meningen i livet under ca 30 minuter. Resten av tiden är han beredd att svara på era frågor i dialog.

Datum och tid

Torsdagen den 6 april kl 08-10

PLATS

Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9 i Gamla stan

KUNSKAPSFRUKOSTARNA ÄR GRATIS och särskilt riktade till journalister.

Anmälan här.

VILL DU VETA MER, HÖR AV DIG:

Ann Lagerström, ann@lagerstrom.nu, 070 5562556
Agneta Lagercrantz, agneta.lagercrantz@svenskakyrkan.se, 070 6345049