Ett bokomslag och ett citat.

Ny bok: Pilgrimsfärd för rättvis värld

Nyhet Publicerad

Boken "Pilgrimsfärd för rättvis värld" är lika mycket en guide för pilgrimsresan till Jerusalem som en reportagebok för den som vill förstå hur det är att vara kristen i en vardag präglad av ockupation.

Idag kommer boken Pilgrimsfärd för rättvis värld ut på den svenska bokmarknaden. Svenska teologiska institutets direktor Anna Hjälm är en av huvudförfattarna tillsammans med Sune Fahlgren, Anna Karin Hammar och Samuel Rubenson.

Med bokens hjälp kan man besöka kyrkorna i Jerusalem, lära känna deras historia och gudstjänstliv. I reportage får läsaren möta unga palestinska kristna, och få inblickar i en vardag präglad av ockupation, våld och hopplöshet. De delar också sina tankar om vägar till rättvisans fred.

Flera författare lyfter i boken fram folkrätten som basen för fred och rättvisa. Ett annat återkommande tema är ”skapelsevänlighet” med vägledning för ett resande som är mer hållbart för allt levande. Först som sist resonerar författarna om vad det konkret innebär att vara pilgrim i dag.

I boken finns också böner och meditationer att använda under en pilgrimsfärd.

Boken går att köpa via Spricka förlag och finns i boklådor och hos nätbokhandlare från och med måndag 28 augusti.