Oberammergau

församlingsresa 25-30 juni 2020

En resa utöver det vanliga

Av passionsspel är nog de i Oberammergau de mest välkända. Hit kommer, vart tionde år, människor från hela världen för att uppleva spel som är något utöver det vanliga. Fantastiska skådespelare och skönsjungande musiker framför en gripande föreställning om passionshistorien.

 

Detta är ingen vanlig turistresa. Passionsspelen i Oberammergau är för många ett begrepp och ger hos de flesta ett bestående och djupt intryck. På ett innerligt, estetiskt och folkligt sätt framförs, av ortsbefolkningen, Jesu lidandes historia ackompanjerad av vacker musik.

 

Passionsspelen griper tag och gör åskådaren näst intill närvarande i händelserna som utspelar sig på scenen. Spelen är trogna mot bibeltexterna och får genom den nära förankringen hos byborna i Oberammergau en intensitet som påverkar. Man blir som besökare i Oberammergau påmind om den glädje och stolthet som folket i byn har inför sin uppgift att gestalta Jesu lidandes historia. På restaurangen eller i affären kan man möta en Petrus, Johannes eller Maria och bland barnen kanske man känner igen några som medverkade i föreställningen. Under de månader som spelen pågår är byn Oberammergau på olika sätt genomsyrad av passionsspelen

 

Resan arrangeras av Värnamo pastorat, Ljungby pastorat, Södra Ljunga församling och Stenbrohults församling i samarbete med Exodus resor.

 

Under våren 2020 kommer de olika pastoraten/församlingarna erbjuda möjlighet till gemensam förberedelse då vi går igenom spelens innehåll och får en introduktion till såväl historien bakom spelen som till de texter som spelen utgår ifrån.

 

Dagsprogram

25/6

Resan börjar. Man kan stiga på bussen i antingen Värnamo eller Ljungby. Bussresa via Danmark och Gedser–Rostock. Logi och middag på Hotel Belmondo strax norr om Leipzig. Ca 77 mil

 

26/6

Vi börjar med besök i Leipzig med Thomaskyrkan där Bach under många år tjänstgjorde, Nikolaikyrkan där de kända måndagsbönerna hölls inför murens fall, ett fint museum över DDR tiden, Stasimuseum m.m.

Efter lunch åker vi till tre-flods-staden Passau. På torsdagskvällarna brukar det vara orgelkonsert i Domen som har världens största domorgel. Med reservation för ändringar. Inkvartering på centrala IBB Hotel. Ca 46 mil

 

27/6

Vi gör en båttur på ”Dreiflüsseeck”. Till vår förvåning ser vi att vattnet har olika färg. Donaus vatten är blått (grått), Inns grönt och Ilz vatten är svart. Vi kan också få en guidad rundvandring i staden. På eftermiddagen åker vi vidare till Oberammergau.
Vi bor på Hotel Aura i Saulgrub och Wiesenhang i Bad Kohlgrub (med reservation för ändringar). Ca 35 mil

 

28/6

Idag är det Passionsspeldag.

Vi åker in till Oberammergau

på förmiddagen. Nu blir det

 fri tid att uppleva den vackra

orten Oberammergau fram till

 kl 14.30 då spelen börjar.

Vid 17-tiden blir det ett längre

uppehåll för middag och sedan

fortsätter spelen.

 

29/6

Vi packar väskan och åker norrut. Vi gör några stopp under dagen, kanske
i Rothenburg ob der Tauber, och kommer i kvällningen till vårt Waldhotel Schäferberg
i Kassel. Ca 55 mil

 

30/6

Vi fortsätter hemresan. Ca 80 mil

 

Priser och villkor

Allt som ingår: Bussresa, logi i dubbelrum med frukost, 5 middagar, biljetter kategori 1 till Passionsspelet, utflykter och entréer enligt program.

 

Priser

Pris: 11 400:- SEK per person Enkelrumstillägg: 1 695:-

Tillkommer: Drycker, avbeställningsskydd, reseförsäkring. Ev biljetter till konsert
i Passauer Dom. 

 

Resevillkor / avbokningsvillkor

Betalningsvillkor: Avgifterna är inte återbetalningsbara. Vi reserverar oss för eventuella prisjusteringar. Priset är baserat på visst antal resenärer och aktuella växelkurser. Vid ev ändringar anpassas priset.

 

Avbokningsvillkor: Eftersom inbetalda avgifter enligt villkoren ovan inte kan återbetalas rekommenderas någon form av avbeställningsskydd. Avbeställningskydd kan bokas till 650 kr per person. Betalas in
i samband med anmälningsavgiften.

 

Anmälan och betalning

Anmälan sker till respektive pastorat/
församling senast 1 december 2019, se nedan. Efter att ni fått bekräftelse på anmälan, ska betalning ske till
BG 5380-8515

Vi behöver ha betalningen senast den
13 januari 2020. Märk betalningen ”Oberammergau”.

 

Varje pastorat/församling har ett visst antal platser. ”Först till kvarn” gäller.

Värnamo pastorat
har garanterat 15 platser. Anmäl er till:
par-magnus.moller@svenskakyrkan.se

Ljungby pastorat
har garanterat 15 platser. Anmäl er till: axel.fors@svenskakyrkan.se

Södra Ljunga församling
har garanterat 10 platser. Anmäl er till:
jonas.hagard@svenskakyrkan.se

Stenbrohults församling
har garanterat 10 platser. Anmäl er till:
johan.kalin@svenskakyrkan.se