25/6 Philip Crawford, cello.
Tre solosviter för cello av J. S. Bach. Klassiskt.
Philip Crawford tog sin Konstnärliga Kandidatexamen i Kammarmusik från Örebro Universitet 2022 och har sedan dess, dock även innan, frilansat som cellist och dirigent i Göteborgsområdet. Han har studerat cello för bland andra Patrik Harryson, Per Nyström, Hanna Thorell och dirigering för Finn Rosengren och Garry Walker. 2024 valdes han in som konstnärlig ledare för Göteborgs Akademiska Orkester där han även arbetar som dirigent. Philip dirigerar även symfoniorkestern Gothia Concentus.
J.S. Bachs tre första sviter för solocello är några av de absolut vackraste styckena ur repertoaren. Programmet går från den lättsamma första sviten i G-dur, till den inåtblickande andra sviten i d-moll, för att sedan avsluta med den deklamatoriska och glädjefyllda tredje sviten i C-dur.
2/7 Poetiskt och sinnligt - Dowland & Händel på svenska
Lovisa Westbacke, sång och Daniel Petrén, gitarr
Lovisa Westbacke, sång och Daniel Petrén, gitarr med ett nära, avskalat tilltal. Poetiskt och sinnligt är klassisk musik som gestaltas i gränslandet till visa. Teman i programmet är vemod, kärlekslängtan, hopp och gudsförtröstan.
John Dowlands singer-songwritermusik från 1500-talet möter 1700-talets oratoriesånger av Händel och Bachs instrumentalmusik. Sångernas svenska texter är delvis helt nya, framtagna för programmet och musiken finns på albumet Poetiskt och sinnligt, som släpptes i september 2024.
9/7 Peoria jazzband
Gospels och hymner i New Orleansk anda.
16/7 En salig blandning
Välkomna till en kväll där trion Crossing Borders bestående av Erik Gislason, David Olsson och Rickard Mårland bjuder på en salig blandning av musik i olika genrer. Det kommer spelas på allt från rock, pop, bluegrass, blues till folk, framfört med ett tiotal olika instrument.
23/7 En himla massa strängar
Renate Strahlhofer och Anders Sjökvist. Cello och harpa.
Välkommen till en musikalisk resa mellan cello och harpa - där det bästa av två världar möts. I detta program väver vi ihop välkända klassiker från Wien och våra mest älskade svenska visor. I en dialog fylld med glädje och nostalgi överraskar vi med ett potpurri av svängiga melodier och vemodig romantik från Taube, Strauss, Kreisler, m. fl.
30/7 Somriga melodier och folkliga tongångar blandas med klassisk musik och jazz
Karolina Almgren, sopransaxofon och Lisa Hesselbom, orgel.
Lisa Hesselbom och Karolina Almgren, är bosatta i Malmö men har rötter i Älvängen respektive Mölnlycke.
Genom duons två skilda musikaliska bakgrunder blir det ett spännande möte av komponerat och improvisation på två mångsidiga instrument.
Karolina Almgren (f. 1992) är saxofonist och kompositör boende i Malmö. Hon driver själv banden Färdas samt Karolina Almgren Projekt. Hon fick 2024 uppdraget av organisationen Svensk Jazz att komponera ett jubileumsstycke för storband i samband med Jazzfesten i Visby. Hon har tidigare komponerat för och samarbetat med Bohuslän Big Band. Karolina är en väl anlitad musiker som har en egen, unik ton och sätt att spela. Tillsammans med sin syster Malin Almgren driver hon den hyllade duon Sisters of Invention som vunnit Sveriges radios pris Jazzkatten samt turnerat i både Sverige och Europa de senaste 12 åren.
Lisa Hesselbom (f. 1992) kommer från Älvängen men bor i Malmö sedan 2011 där hon har utbildat sig vid Musikhögskolan i Malmö. Därifrån har hon både en kandidatutbildning i kyrkomusik samt en masterexamen i orgelspel. 2021 debuterade hon från Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn där hon gått en solistutbildning i orgel med bl a Hans Fagius som lärare. Lisa är verksam som organist i Ystad med huvudansvar för församlingens orglar. Jämte arbetet som kyrkomusiker är hon en ofta anlitad solist och ackompanjatör. Under åren har Lisa mottagit ett flertal stipendier, bl a Kungliga Musikaliska Akademiens nationella stipendier.
6/8 Hedin & Meidell: Klockarens musikaliska värld
Ida Meidell Blylod, Fiol och nyckelharpa.
Tidig folkmusik
Vi är alla bekanta med orgeln i kyrkan - men vilken musik spelade kyrkomusikerna på sina fioler och nyckelharpor under 1700-talet? Följ med på en resa in i en bortglömd musikalisk värld, i en konsert där berättande varvas med spel och sång.
13/8 Musikaliskt kalejdoskop
Helena Ek, sång och Johannes Landgren, orgel och piano
De båda musikerna bjuder på ett musikaliskt kalejdoskop med uttrycksfull musik och spännande möten mellan olika musikaliska uttryck. Hildegard von Bingen, Bach, Händel, Mendelssohn, Ellington, Petr Eben och improvisation.