Sommarmusik i Starrkärr 2024

Varje onsdag kl. 20.00 från 26 juni till 14 augusti är det musikprogram i Starrkärrs kyrka. Information om varje tillfälle kommer inom kort.

Onsdagar kl. 20.00 i Starrkärrs kyrka

Sommarmusiken är alltid gratis, men den är inte gratis att arrangera.
 
Du får gärna bidra med en gåva till församlingens orgelkonto. Orgeln är ett fantastiskt instrument och ses som en självklarhet i våra kyrkor. I vår församling kommer vi inom en snar framtid att bygga ny kyrka i Älvängen där en ny orgel ska införskaffas. Även i Nols kyrka behövs det en ny orgel ganska snart. Orgeln är som en hel orkester och kallas ”instrumentens drottning”. Det är ofta ett vackert instrumenten, både att se och lyssna till men också något som är dyrt i inköp och underhåll. Ett bidrag är mycket välkommet, kontant vid utgången eller Swish.

Onsdag 26 juni

En resa med Franz Liszt

Johan Möller Lekemo

Konsertpianisten Johan Möller Lekemo spelar kända verk av Franz Liszt, Mellan styckena berättar Johan om Liszts liv. 

Onsdag 3 juli

MINNA WEURLANDER

Onsdag 10 juli

Jazz blandas med pop och soul

Sara Arvidsson Selan, Joel Hagen och Henrik Oscarsson är erfarna musiker, som har spelat mycket tillsammans. Sara sjunger och skriver låtarna, Joel spelar olika saxofoner och flöjter och Henrik spelar piano.

Onsdag 17 juli

LANDSKAP: Toner i Trä och Metall

Duo Ictus är en Örebrobaserad slagverksduo bestående av Johannes Carlsson och Simon Sahlén. De båda musikerna träffades 2018 och har sedan 2020 officiellt frilansat som duo i många delar av Sverige. Duons musikaliska inriktning är bred men främst står den klassiska musiken tillsammans med inslag av improvisation och samtida musik på programmet. Egenkomponerade verk samt musik från andra svenska, nordiska och internationella kompositörer är friskt förekommande.

I detta program blandas färgsprakande ljudlandskap med familjära melodier. Programmet är i huvudsak uppbyggd runt de två slagverksinstrumenten marimba och vibrafon, men även cymbaler och andra mindre slagverksinstrument kommer att användas för att berika den musikaliska texturen.”

Onsdag 31 juli

Brustna hjärtan spelar Bach

I oroliga tider söker vi oss tillbaka till vår musikaliska kärna. Vi längtar efter musik som kan ge tröst och trygghet men som också ger inspiration och kraft framåt. I vårt nya program har vi därför valt att satsa helhjärtat på musik av Johann Sebastian Bach. 

Vi har valt musik där vi kan vila i klangen och samtidigt bli utmanade till max. Vi lämnar cembalon för en stund och möts endast tre musiker i ett program som kan spelas i kyrkor och konsertsalar såväl som på biblioteket eller på äldreboendet.

Programmet bygger på två av Johann Sebastian Bachs trestämmiga orgelsonater. Vi spelar också delar av hans tvåstämmiga inventioner och en svit ur de välkända Goldbergvariationerna. Däremellan klingar några mycket vackra fristående stycken ur kantater, koralpreludier och konserter. 

Jana Langenbruch - blockflöjt/oboe
Arsema Asghodom  - violin/viola
Stina Petersson - cello 

Onsdag 7 augusti

I Jesu namn

Roland Dahl och Samuel Lundback

En musikgudstjänst som genom profan musik och egna erfarenheter krokar an till livet som människa. En kronologisk resa från födelse till uppståndelse. Med musik ifrån bland andra Tomas Andersson Wij, Cornelis Vreeswijk och Stefan Andersson, följer vi en livslinje av händelser. Födelse, flykt, att få känna sig hemma, sorg och saknad, upprättelse och att våga älska sig själv är några av de teman som berörs.

Texter och berättelser varvas med sång och musik. En musikalisk resa - med kopplingar till Jesus själv, hans liv och de händelser som format vår historia.

Onsdag 14 augusti

Visor i våra hjärtan

Stina Klintbom och Henrik Mossberg

En djupdykning i den svenska visskatten med kända och mindre kända sommarvisor varvat med folkmusik och koraler.

Den mångsidiga sångerskan Stina Klintbom från Skepplanda är bland annat känd från jazztrion Smoke Rings Sisters och folkvisbandet Stinas visor. Henrik Mossberg är pianist, kompositör och kyrkomusiker boende i Västerlanda med förkärlek för jazz, visor och gospel.

Präst håller ett delat oblat i händerna. Två levande ljus står intill.

Gudstjänst

Här hittar du aktuella gudstjänster. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Starrkärr-Kilanda församling.

Två kvinnor står och pratar och skrattar, den yngre kvinnan bär på en bricka med koppar och fat.. Den ena är lite äldre än den andra. I bakgrunden syns en man bakifrån.

Mötesplatser

Gudstjänsten är den centrala mötesplatsen. Men i församlingens liv finns många andra tillfällen och sammanhang att mötas. Till vardags och till fest, i sorg och i glädje.

Någon att prata med

Ibland händer det saker som gör att det känns som att livet har gått sönder. Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Här hittar du kontaktuppgifter till olika tjänster som erbjuder stöd och samtal.

Ett dop i en kyrka. En liten flicka bär ett dopljus för att överlämna till det nydöpta barnet.

Dop

Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan. Här hittar du mer information och du kan skicka önskemål om datum för dop.

Vigsel

Planerar ni att gifta er? På den här sidan finns info om själva vigselgudstjänsten, det finns lite praktiska saker att tänka på och även tips på musik som passar vid bröllop. Här finns också ett bokningsformulär där ni fyller i önskat datum och plats för vigseln.

Avsked vid kistan

Begravning

I begravningsceremonin får vi tacka för den tid som varit. Begravningen är en akt av kärlek och respekt för den som är död. Kontakta expeditionen vid frågor om begravning.

Fåglar på en telefonledning

Kontakt och information

Här hittar du kontaktuppgifter till alla medarbetare samt information om Starrkärr-Kilanda församling.

Medarbetare

Vill du boka ett dop, gifta dig, prata med en präst, har du frågor om gravar eller undrar något om verksamhet i Starrkärr-Kilanda församling? Här hittar du all personal som arbetar i församlingen.

Starrkärrs- och Kilandas kyrkogårdar

I församlingen finns två kyrkogårdar, en intill Starrkärrs kyrka och församlingshem och en vid Kilanda kyrka och församlingshem. Kyrkogårdsexpeditionen finns i Starrkärr.