Foto: Bengt Svensson

Körprojekt

Under våren 2023 är du välkommen att vara med i ett körprojekt där vi övar fyra gånger inför en nationaldagskonsert den 6 juni kl. 18.00 i Starrkärrs kyrka. Vi sjunger flera av de vackra svenska körsångerna och också en del nyskrivna pärlor. Första övningen är lördag 18 mars. Läs mer här!

Körprojekt

Välkommen att vara med i ett avgränsat körprojekt med final på nationaldagen den 6 juni 2023. Det är ingen provsjungning utan du kan komma en första gång för att pröva på och se om repertoar och svårighetsgrad stämmer överens med var du befinner dig sångmässigt.

Körprojektet våren 2023 bjuder på somrig musik som leder fram till en Nationaldagskonsert den 6 juni i Starrkärrs kyrka. Då medverkar också församlingens damkör Vox Feminale och den blandade kören VocAle.

Du får låna noter och får tillgång till inspelade stämmor för din egen övning mellan repetitionstillfällena som brukar vara 4-5 gånger innan ett (eller möjligen flera) framträdande, beroende på svårighetsgrad av musiken.

Det kostar ingenting att vara med i körprojektet!

Repetitionstillfällen våren 2023:

Lördagarna 18 mars, 22 april och 20 maj samt genrep onsdag 31 maj.

De senaste körprojekten:

Under vårterminen 2022 övade projektkören svensk körmusik inför en konsert på nationaldagen och under hösten 2022 har det varit övningar i två olika projekt; julsånger inför julsångsgudstjänsten på tredje advent samt ”Kärlekens sigill” som är en folkmusikkantat av Hans Kennemark och Irma Schultz som framförs vid två tillfällen i februari 2023: 18 februari i Starrkärrs kyrka och 19 februari i Sankt Pauli kyrka i Göteborg.

Präst håller ett delat oblat i händerna. Två levande ljus står intill.

Gudstjänst

Här hittar du aktuella gudstjänster. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Starrkärr-Kilanda församling.

Två kvinnor står och pratar och skrattar, den yngre kvinnan bär på en bricka med koppar och fat.. Den ena är lite äldre än den andra. I bakgrunden syns en man bakifrån.

Mötesplatser

Gudstjänsten är den centrala mötesplatsen. Men i församlingens liv finns många andra tillfällen och sammanhang att mötas. Till vardags och till fest, i sorg och i glädje.

Någon att prata med

Ibland händer det saker som gör att det känns som att livet har gått sönder. Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Församlingens präster och diakoner erbjuder samtal och stöttning. Under nattens timmar finns Jourhavande präst tillgänglig. På den här sidan hittar du kontaktuppgifter till olika tjänster som erbjuder stöd och samtal.

Dop

Dopet är vägen in i den kyrkliga gemenskapen och knyter ett särskilt band mellan den döpte och Gud själv. Kontakta expeditionen för bokning av dop.

Vigsel

Planerar ni att gifta er? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och ni kan skicka en bokningsförfrågan för vigsel i någon av församlingens kyrkor. Och så får ni tips om annat att tänka på inför bröllopet.

Avsked vid kistan

Begravning

I begravningsceremonin får vi tacka för den tid som varit. Begravningen är en akt av kärlek och respekt för den som är död. Kontakta expeditionen vid frågor om begravning.

Fåglar på en telefonledning

Kontakt och information

Här hittar du kontaktuppgifter till alla medarbetare samt information om Starrkärr-Kilanda församling.

Medarbetare

Vill du boka ett dop, gifta dig, prata med en präst, har du frågor om gravar eller undrar något om verksamhet i Starrkärr-Kilanda församling? Här hittar du all personal som arbetar i församlingen.

Starrkärrs- och Kilandas kyrkogårdar

I församlingen finns två kyrkogårdar, en intill Starrkärrs kyrka och församlingshem och en vid Kilanda kyrka och församlingshem. Kyrkogårdsexpeditionen finns i Starrkärr.