Foto: Kristina Strand Larsson/IKON

Borgerlig begravning

Alla avlidna, oavsett om man är med i något religiöst samfund eller ej, måste gravsättas. Men alla vill inte ha en begravning i kyrkan. Därför finns det också borgerliga begravningar.

maxantal i kyrkorna fr.o.m. 3/9 2021

Detta gäller för gudstjänster, begravningar, vigslar och dop

Det är tillåtet att samla upp till 75 personer inomhus, med tilldelad plats och när lokalen är tillräckligt stor för att tillåta det med hänsyn till riktlinjer som råder kring avstånd.

Detta antal personer gäller för kyrkorna här
i Starrkärr-Kilanda församling:

• Starrkärrs kyrka: 75 personer
  • Älvängens kyrka: 40 personer
  • Kilanda kyrka: 30 personer
  • Nols kyrka: 20 personer
  • Begravningskapellet i Starrkärr: 15 personer

Sällskap upp till åtta personer kan sitta ihop, med rekommenderat avstånd (1 m framför, bakom och sidled) till nästa grupp/person. Kyrkan vädras före och efter gudstjänst och alla håller avstånd och en god handhygien.

OBS! I dagsläget hyrs inte några lokaler ut.

Läs mer på sidan Med anledning av coronaviruset.

Se kalendern för aktuella verksamheter och gudstjänster.

Borgerlig ceremoni

Även om man inte är medlem i Svenska kyrkan så är det Starrkärr-Kilanda församling som har ansvar för att begrava de som var folkbokförda i församlingens område när de avled.

Ceremonilokal för borgerliga begravningar är Starrkärrs kapell som rymmer 45 personer.

Vid frågor i gravärenden:

Kyrkogårdsexpeditionen Starrkärr

Starrkärrs kyrkogård