Starrkärr-Kilanda församling Besöksadress: Göteborgsvägen 93, 44632 Älvängen Postadress: Box 83, 44622 Älvängen Telefon: +46(303)444000 E-post till Starrkärr-Kilanda församling Webbplats

Dop

Dopet är vägen in i den kyrkliga gemenskapen och knyter ett särskilt band mellan den döpte och Gud själv. Kontakta församlingsexpeditionen för bokning av dop.

Vad är dopet?

När vi tänker på dopet, tänker vi antagligen högtidlig gudstjänst. Dopet är en av livets verkligt stora milstolpar då vi på ett speciellt sätt knyts till Gud och kyrkans gemenskap.

Det finns ingen åldersgräns för dop. Vem som helst som inte är döpt är välkommen att låta döpa sig. I barndopet är det barnets föräldrar som bär fram barnet inför Gud.

Doptillfällen

När det gäller barndop i Starrkärr-Kildanda församling är det vanligaste att de sker i en dopgudstjänst i Starrkärrs kyrka. Dessa tillfällen är öppna för upp till tre dopbarn i samma gudstjänst och hålls normal på eftermiddagen, lördagar eller söndagar. Det går också att ha dop i församlingens övriga kyrkor, i eller i samband med övriga gudstjänster.

Kontakta församlingsexpeditionen via formuläret nedan eller ring 0303-444 000 för bokning av dop.

Förfrågan om dop

Använd formuläret för att skicka en bokningsförfrågan för dop i någon av församlingens kyrkor.

Uppgifter om dopkandidaten

Uppgifter om vårdnadshavare – gäller barndop.

Önskemål