Nomineringsgrupperna i Solna församling

Nomineringsgrupperna har ordet. Här kan du läsa om vad de olika nomineringsgrupperna i Solna står för och vill göra i församlingen.

POSK

POSK (Partipolitiskt Obundna i Svenska Kyrkan) startade 1999 i Solna och har sedan dess verkat aktivt i kyrkan.

FiSK

Fria Liberaler i Svenska Kyrkan är en partipolitiskt obunden organisation med liberala värderingar.

Centerpartiet

Centerpartiets nomineringsgrupp består av kyrkoaktiva centerpartister som inte driver centerpolitik i kyrkan utan kyrkopolitik med centervärderingar.

Borgerligt alternativ

Borgerligt alternativ har en kristen och allmänborgerlig värdegrund, men är partipolitiskt obundna. Vi vill se en öppen och närvarande kyrka med församlingen i centrum.

Socialdemokraterna

Socialdemokraternas nomineringsgrupp står upp för alla människors lika värde och vill arbeta för en öppen och engagerad folkkyrka.

Kristdemokrater i Svenska kyrkan

Kristdemokrater i Svenska kyrkan, är en fristående organisation, som har sina rötter i den kristdemokratiska rörelsen. Vårt arbete är organiserat i ett riksförbund med en gemensam stadga för stift och församlingar i landet.

Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna är en nomineringsgrupp som vill frigöra kyrkan från partipolitiska ställningstaganden för att stärka inte bara kyrkans kristna identitet men samtidigt tillsammans låta medlemmarna, anställda och förtroendevalda förvalta vårt kyrkliga arv.

Frimodig kyrka

Frimodig kyrka är en politiskt obunden nomineringsgrupp som har en stark tro på vår kyrkas framtid i vårt samhälle där många söker en mening med livet och en fungerande öppen och varm gemenskap.

Se församlingsbladet nedan för mer information om kyrkovalet i Solna församling. 

Nr 4, 2021

Klicka på omslaget för att läsa.