Svenska kyrkan Sollentuna

Svenska kyrkan Sollentuna Besöksadress: Sköldvägen 10, 19147 SOLLENTUNA Postadress: BOX 13, 19121 SOLLENTUNA Telefon: +46(8)50551300 E-post till Svenska kyrkan Sollentuna Webbplats

Vi arbetar i församlingen var dag med Gud

Möt några av församlingens hundra medarbetarna här.

Katharina Wolf Erixon, diakon
– Mitt arbete är vara ett stöd för människor när livet inte blivit som man tänkt sig. Mitt uppdrag är att ” gå ut med liv”, ge människor i Sollentuna hoppa om livet. Helt enkelt hjälpa varandra att leva.

Var dag med Gud

Inbjuder till och finns med på meningsfulla mötesplatser som ger hälsa för själen. Möter små och stora människor där de är i livet. Går med en bit när livet är svårt att leva.

Min kraft hämtar jag i att pilgrimsvandra i naturens katedral .

Helena Böling, centralbokningen och pedagog
– Mitt jobb är att boka dop, vigslar, begravningar och lokaler.
Jag vill att allaska få sina önskemål tillgodosedda.

– Jag hamnade ursprungligen i Svenska kyrkan Sollentuna som vikarierande barnpedagog och jag stortrivdes. Nu, tre år senare, är jag 22 år gammal och fortfarande kvar i församlingen men med fler arbetsområden. I mina arbetsuppgifter ingår barnverksamheter i Edsbergskyrkan, bokning av dop, vigslar, begravningar och lokaler samt fotografering och ibland även illustrering.

Var dag med Gud

I församlingen rör sig många människor, alla med olika erfarenheter och behov. Det är fantastiskt att få möta allt från små barn till äldre personer varje vecka och försöka tillgodose deras önskningar. Utanför jobbet ägnar jag mig åt måleri vilket jag ofta kan använda mig av i mitt arbete, inte minst med barnen.

När varje vecka möter över femtio barn som besöker Edsbergskyrkan eller får ett trevligt telefonsamtal vet jag att Svenska kyrkan i Sollentuna har stor betydelse i många människors liv.

Kjell Dellert, präst
– Jag har jobbat i Sollentuna/Edsberg sedan juni 2007. Jag är 49 år gammal, bor i Järfälla. Sökte mig till Sollentuna för att där fanns en ledig tjänst, och jag blev väl bemött och trivdes redan från början. Min passion i livet är att samla på gamla saker, min passion i arbetet är att tala om Gud så att jag själv förstår – och då brukar många andra också förstå.

Elisabeth Mannerberg, familjerådgivare
– Jag träffar många i Sollentuna som har svårigheter i nära relationer.
Min hjärtefråga är att alla barn och ungdomar ska få växa upp i en trygg miljö.

”Mammut” Andreas Salé, ungdomspedagog
– Jag började arbeta i församlingen 2009 och sökte mig hit för att jag ville ”hem”. Sollentuna är mitt hem, där jag bor och är uppväxt, så för mig var det givet.
Via konfirmationen 2000 ”hittade” jag till kyrkan.
Min passion är att se ungdomar växa på individnivå.
Att hitta ledaruppdrag för varje enskild ungdom så att personen får växa med sina gåvor. Att dela ordet om Guds kärlek och förlåtelse i vårt hårda samhälle är underbart. Att kyrkan får vara en frizon där ungdomar kan komma och vara sig själva och få växa i tron.
Förutom det är kickboxning och styrketräningen andra passioner i livet.