Svenska kyrkan Sollentuna

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Sollentuna Besöksadress: Sköldvägen 10, 19147 SOLLENTUNA Postadress: BOX 13, 19121 SOLLENTUNA Telefon: +46(8)50551300 E-post till Svenska kyrkan Sollentuna

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

S:t Eriks begravningsplats

Begravningsplatsen vid S:t Eriks kyrka invigdes i december 2017 och första gravsättningen var i januari 2018. Här finns både askgravplats och askgravlund. Kyrkan används som förrättningslokal, men det finns även en ceremoniplats utomhus.

På S:t Eriks begravningsplats finns både askgravplatser och en askgravlund. På  askgravsplatsen ryms cirka 1500 askor som placeras i rör i kassetter under marken. I varje rör ryms cirka fyra askor. Rören försluts och syns inte från ytan, men är under jordytan markerad med ett nummer. Rören upplåts med gravrätt, vilket innebär att gravrättsinnehavaren beslutar vilka ytterligare askor som ska gravsättas (familjegrav). På stenhällen bredvid finns utrymme för plattor med den gravsattes namn.

Askgravlunden finns i den södra delen av gravområdet och fungerar på samma sätt men utan gravrätt, dvs askorna gravsätts på en gemensam yta.

På platsen finns också en ceremoniplats och en minnesplats med möjlighet att tända ljus. Begravningsgudstjänst eller minnesstund kan hållas i kyrkan.

S:t Eriks begravningsplats invigdes den 13 december 2017 av kyrkoherde Lasse Svensson och dåvarande kyrkorådets ordförande Björn Karlsson, och tillika ordförande i kommunfullmäktige. Första gravsättningen var i januari 2018.

Bilder från byggtiden

 

 

Under jordytan finns kassetter med rör. Rören har numrerade lock. Ytan är täckt med gräsmatta