Svenska kyrkan Sollentuna

Svenska kyrkan Sollentuna Besöksadress: Sköldvägen 10, 19147 SOLLENTUNA Postadress: BOX 13, 19121 SOLLENTUNA Telefon: +46(8)50551300 E-post till Svenska kyrkan Sollentuna Webbplats

Arbetet med Sollentunas nya begravningsplats vid S:t Eriks kyrka har startat

S:t Eriks kyrka är stängd 17/4–27/10.

Tisdag 18/4 tändes tre ljus som symbol för byggstarten av den nya begravningsplatsen vid S:t Eriks kyrka.
– Jag har svårt att tänka mig ett vackrare ställe för en begravningsplats sa Björn Karlsson, kyrkorådets ordförande tillika kommunfullmäktiges ordförande när han förklarade bygget igångsatt. Sollentuna växer fortare än vad vi kunnat föreställa oss och i och med att befolkningsmängden ökar i Sollentuna så ökar också behovet av begravningsplatser.

– Här vid S:t Eriks kyrka kan vi nu erbjuda ytterligare ett begravningsalternativ förutom de två fina kyrkogårdar som redan finns i kommunen.

En askgravplats är ett sätt att kunna gravsätta på en väldigt liten yta, och den ger möjlighet för anhöriga att begravas nära och tillsammans. Vid S:t Erik kommer det att finnas plats för cirka 1500 askor. Askan placeras i ett rör som försluts och grävs ner i marken, den kommer inte att synas från ytan. På platsen kommer det också att finnas, träd, bänkar, en ceremoniplats och en minnesplats med plaketter för dem som är begravda med möjlighet att tända ljus.