Sollentuna kyrka

Sollentuna kyrka har funnits i mer än 800 år. Under årens lopp har hon regelbundet byggts ut, byggts om och renoverats. Senaste renoveringen genomfördes under 2020-2021.

Vill du upptäcka kyrkan på egen hand, finns broschyrer och QR-koder om kyrkans historia, inredning och konstföremål placerade under orgelläktaren.

Öppettider Sollentuna kyrka

Mån-fre 9.00-16.00
Lör 10.00-14.00
Sön 9.00-13.00

Se bildspelet från återinvigningen söndagen den 6 juni nedanför! Bland de medverkande under gudstjänsten var kyrkoherde Lasse Svensson, kyrkorådets ordförande Kristofer Runow, biträdande kyrkoherde Robert Thysell, Diakon Emma Grennard som bjöd på liturgisk dans, organisterna Ewa Lena Kansbod och Ania Proskourina, trumpetisten Andreas Parmerud och sist, men inte minst: Magister Kyrkråtta som tog med stora och små på en upptäcktsfärd  i kyrkan. Utanför bjöds det på bullar. Man kunde också gå tipspromenad och titta på en bildutställning om församlingens verksamhet.

 

 

Gudstjänster i Sollentuna kyrka på invigningsdagen

Här kan du titta på gudstjänsterna från invigningsdagen 6 juni, morgonbönen, återinvigningsgudstjänsten samt musikgudstjänsten.

Under 2020-2021 har Sollentuna kyrka genomgått en renovering och fått lite extra kärlek och omtanke så att hon även fortsättningsvis ska finnas med och vaka över oss och våra livsavgörande ögonblick.

Nedan hittar du dels information om renoveringenen men också en kortfattad historia om Sollentuna kyrkas tillkomst genom århundraden, accompanjerad de viktigaste samtida händelserna i Sverige. (Det senare skrivet av professor Dick Harrison, för Historiska muséet.)

Sollentuna kyrka – inredning och konstföremål

Sollentuna kyrka betyder mycket för många och har följt oss genom århundraden. Hon är värd all extra omvårdnad och kärlek så att hon även i fortsättningen ska finnas med och vaka över oss och våra livsavgörande ögonblick.

Så byggdes kyrkan

Här kan du följa Sollentuna kyrkas utveckling från 1000-talet fram till idag. Här hittar du både text och film som beskriver vad som hände under respektive århundrade.

Renoveringen av Sollentuna kyrka

Efter cirka ett och ett halvt år av renovering interiört och exteriört är nu Sollentuna kyrka klar för invigning. Läs mer om renoveringen här.

Renoveringen

Här hittar du information och bilder från renoveringen - både själva kyrkan och orgeln.