Svenska kyrkan Sollentuna

Svenska kyrkan Sollentuna Besöksadress: Sköldvägen 10, 19147 SOLLENTUNA Postadress: BOX 13, 19121 SOLLENTUNA Telefon: +46(8)50551300 E-post till Svenska kyrkan Sollentuna Webbplats

Kyrka och skola

Vi bjuder in förskole- och skolbarn till olika verksamheter.

Svenska kyrkan Sollentuna kommer gärna till förskolan eller skolan och berättar om kyrkan och den kristna tron. Vi bjuder också in skolbarn på jul och påskvandringar. Det går även att ha skolavslutninngar i kyrkan, kontakta respektive kyrka.

Påsk och jul
Till jul och påsk bjuder kyrkorna i Svenska kyrkan Sollentuna in lågstadieklasser till spännande aktiviteter.

Påskvandringar
Vi följer påskens berättelse med hjälp av skådespelare, från att Jesus dör och uppstår. Inbjudan skickas ut.
Kontakt: Suzanne Wallón, Turebergskyrkan

Julvandringar
Vi följer julens berättelse med hjälp av skådespelare, från att Maria möter ängeln Gabriel till att de vise männen besöker det nyfödda Jesusbarnet.
Inbjudan skickas ut.
Kontakt: Suzanne Wallón, Turebergskyrkan

Kyrkväskan

Hur firar vi gudstjänst? Hur går dop, begravning och vigsel till? Vilka kristna högtider har vi i Sverige? Med hjälp av dockor får fyra till sexåringar höra om kyrkan. En av våra medarbetare kommer till förskolan och berättar med hjälp av dockor om kyrkorummet och vad vi gör där; gudstjänster, vigslar, dop, begravningar, högtider med mera.
Vi sjunger också sånger tillsammans.
För 4–6 åringar. Kyrkväskan kan följas upp med ett besök i kyrkan.
Kontakt: Mia Nilsson
Tfn: 08-505 514 67
Mejl: Mia Nilsson
Edsbergskyrkan
Besöksadress: Kaplansbacken 2,
192 52 Sollentuna, Sverige

Bibeläventyret
Hur är berättelserna i bibeln och hur hänger de ihop? Genom Bibeläventyret får din klass en bild av de bibliska ländernas geografi, de blir utmanade att tänka på vad tio Guds bud betyder.
Bibeläventyrets grund är en spännande vandring där vi använder oss av rörelser med mera. Vi kommer till skolan och elevens eget klassrum och presenterar berättelserna i Bibeln på ett engagerande sätt.
Vi vänder oss i första hand till åk 4 och 5.
Pris: 2 000 kr/klass, men eftersom vi bjuder på instruktörskostnaden, blir priset 500 kr inkl häften, diplom och spel.
Kontakt: Suzanne Wallón, Turebergskyrkan
SMS: 070–720 05 66