Följ renoveringen

Här lägger vi uppdateringar om renoveringen. Nu har vi lagt upp nya bilder från arbetena med golv, tak samt nertagningen av altartavlan!

Bilspelet nedanför visar nertagningen av altartavlan i Sollentuna kyrka, som gjordes i slutet på februari, samt de pågående arbetena med fönster, interiör, golv och takvalv.

Bilspelet nedanför visar det intensiva arbetet med konstuktion och plåtarbeten på takryttaren, allt under noga bevakning av antikvarie som rapporterar till Länsstyrelsen. Värt att notera är att ryttaren kläs med blank koppar, detta är ett beslut som tagits i samråd med Länsstyrelsen. Anledningen är att ryttaren är en egen byggnadsdel och att vi har bättre kunskap om hur den blanka plåten åldras, jämfört med en patinerad plåt.

Nu renoveras delar av fasaden och takryttaren i Sollentuna kyrkas torn, som bildspelet nedanför visar.