Helgums församlingsråd

Se vilka som sitter i Helgums församlingsråd 2022-2025

FÖLJANDE PERSONER SITTER I helgums FÖRSAMLINGSRÅD:

Mikael Sjölund, ordförande
Christian Amthor
Ylva Karlsson
Lars Olov Lidström
Agneta Werner, präst (sitter i rådet på delegation från kyrkoherde Charlotte Odelberg)

Ersättare
Ulf Edlund
Ann-Christine Sjöqvist
John Åberg

En ordförandeklubba i trä vilar ovanpå en psalmbok.

Så styrs Svenska kyrkan Sollefteå

Vem är det egentligen som bestämmer i kyrkan? Svaret är att det är många.

En mörkbrun bordsyta. På det står ett vattenglas, där ligger också ett protokoll samt en tjock röd bok. Någon är på väg att slå en ordförandeklubba i bordet.

Kyrkoråd

Kyrkorådet är pastoratets styrelse samt beredande och verkställande organ under kyrkofullmäktige.

En ordförandeklubba i mörkt trä.

Kyrkofullmäktige

Kyrkofullmäktige är Svenska kyrkan Sollefteås högsta beslutande organ. Ledamöterna väljs av medlemmarna i kyrkovalet som sker vart fjärde år.

På ett bord ligger en ordförandeklubba samt en psalmbok.

Församlingsråd

I varje församling finns ett förtroendevalt församlingsråd som fungerar som församlingens styrelse. Tillsammans med kyrkoråd och kyrkoherden har de ett gemensamt ansvar för gudstjänstlivets utformning och utveckling.

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Verksamhet i våra församlingar

Ett brudpar fotograferat från knäna och nedåt. Vi ser klänning och kostymbyxor. På fötterna har de sneakers.

Drop-in-vigsel

Störst av allt är kärleken. Låt inte arrangemanget kring ert bröllop hindra er. Det stora är att två människor väljer att dela livet tillsammans. Vi vill göra det enklare för er. I år ordnar vi drop-in den 14 maj!

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Resa till Junsele och Öfra

Följ med på en trevlig busstur och lär känna grannförsamlingen. Bussen startar i Långsele och går via Ramsele innan vi når målet för dagen: Junsele kyrka och senare Öfra kapell.

Familjeutflykt till Hågestaön

Kom med den 18 maj mellan klockan 10.00-12.00. Aktiviteter och matsäck fixar vi. Ni tar med er varandra och ett glatt humör. Skulle humöret inte vara på topp är du välkommen ändå, kanske blir det bättre under tiden. Kom ihåg att anmäla er!

Kom upp, och ut, i ottan!

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några även även lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.

Strejken avblåst!

På kvällen den 3 maj kom parterna överens. Därmed avslutas pågående stridsåtgärder med omedelbar verkan och alla varsel dras tillbaka. Verksamheten återgår till det normala.

Följ med ut till kusten

Kom med på en resa till Rotsidan, Barsta och Mannaminne den 6 juni.