Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Begravning och kyrkogårdar

En begravning kan ha olika innebörd för olika människor beroende på relationen till den döde och hur den egna livssituationen ser ut. Vid begravningen får vi ge uttryck för sorg och saknad, men det är också ett tillfälle då tankar och känslor kring döden och livet väcks i oss.

Svenska kyrkans begravningsgudstjänst ger ord och uttryck åt en människas levda liv och relationen till dem som stått henne nära. Vi vill samtidigt förmedla det kristna hoppet om ett evigt liv och att vi är omslutna av Guds kärlek i livet såväl som i döden.

För fler frågor är du välkommen att kontakta vår expedition på telefon 0303-669 60. Läs gärna vår begravningspastoral med vår handlingsplan för begravningsverksamheten i Solberga pastorat.

Av jord är du kommen. Jord skall du åter bli. Jesus Kristus, vår Frälsare, skall uppväcka dig på den yttersta dagen.