Kostnadsfri familjerådgivning

Ibland kan stora påfrestningar uppstå i relationen och man kan behöva hjälp utifrån. Svenska kyrkan på Södra Öland erbjuder kostnadsfri familjerådgivning genom den privata psykoterapimottagningen Sankt Lukas som startade ur kristen grund.

Har du ibland känt att du och din partner har det svårt att prata med varandra? Eller så kanske ni bråkar mycket? Ni kanske upplever att det är svårt att vara förälder. Era barn kanske har flyttat hemifrån? Funderar ni på att skiljas? Har någon träffat en annan?

Vad det än må vara så finns familjerådgivning tillgänglig för er, som stöd.  Ni får samtala med en neutral person, finna vägar till förändring och kunna förstå och förebygga svårigheter i er relation med hjälp av legitimerade psykoterapeuter. Svenska kyrkan på Södra Öland har köpt in familjerådgivning via Sankt Lukas för att du och din familj ska kunna få samtala helt kostnadsfritt. Du får samtala med en pyskoterapeut inom familjerådgivning och auktoriserad familjerådgivare.  Sankt Lukas har sin huvudplats i Växjö men har en filial i Kalmar. Sankt Lukas finns i Kalmar på Trädgårdsgatan 12, vill du ha kostnadsfri familjerådgivning, ring 0470-298 42 mån-fre
kl. 12.30-13.00 eller eller epost: kronoberg@sanktlukas.se. Familjerådgivningen har sträng sekretess och för inga journaler.

Är du 65+ och vill samtala om livsfrågor? Sankt Lukas är även för dig!

Just nu driver Sankt Lukas ett projekt genom medel från Familjen Kamprads stiftelse, för dig född 1952 eller tidigare.

Syftet är att genom samtal öka livskvalitén och främja psykisk hälsa hos dig som är 65 år och äldre. Samtalen är helt kostnadsfria och sker enskilt, i par, i samtalsgrupp i Kalmar eller Växjö. Det kan handla om att gå från arbetsliv till pensionär, hur man orkar vara anhörigvårdare, att hälsan försämras och livslusten påverkas eller att drabbas av sorg och ensamhet. Här får du också samtala med en legitimerad psykoterapeut. Är du intresserad av detta tar du kontakt med Sankt Lukas direkt på 0470-298 42 mån-fre kl 12.30-13.00eller epost: kronoberg@sanktlukas.se

Du kan läsa mer om Sankt Lukas på www.sanktlukas.se