Svenska kyrkan på Södra Öland Besöksadress: Kyrkgatan 3, 38692 FÄRJESTADEN Telefon: +46(485)38012 E-post till Svenska kyrkan på Södra Öland Webbplats

Gudstjänster

Över hela pastoratet har vi ett rikt Gudstjänst liv. Välkommen att fira gudstjänst.

Högmässa
I flera kyrkor varje söndag kan du fira Högmässa. Vid högmässa innebär det att man även (om man önskar) tar nattvard.

Gudstjänst är utan nattvard och kan firas i flera olika former.

Gudstjänst med Små och Stora
En familjegudstjänst som är anpassad för att passa hela familjen. Från den minsta till den äldsta.

Söndaxkyrkis och Söndaxmässa
Detta finns endast i Nådens kapell i Färjestaden och är utformat för att passa just de mindre. Alla åldrar är dock välkomna! Söndaxkyrkis är för barn i förskoleålder och deras föräldrar medans Söndaxmässan riktar sig till barn i skolåldern.

Musikmässa
Öland är känt för sitt musikliv i kyrkorna så väl musikgudstjänster som konserter, speciellt sommartid.

Mässa i Taizéton
Taizé är ett kloster i Frankrike och att hålla mässa i Taizéton innebär att man inspireras av de mässor som hålls just där. En taizémässa är en mässa (gudstjänst med nattvard) Generellt är det mindre betoning på predikan och istället byggs mässan upp kring speciella sånger, tystnad och textläsning.