Södra Kållands pastorat Besöksadress: Råda församlingshem 1, 53196 Lidköping Telefon: +46(510)485200 E-post till Södra Kållands pastorat

Barn och familj i Kållands-Råda

Välkommen till våra barnverksamheter i Kållands-Råda församling

Här kan du hitta något för alla åldrar. Till några grupper kan du komma när du vill och till en del behöver du anmäla dig.

STOR OCH LITEN (öppen förskola) 0-5 år
Råda församlingshem, torsdagar kl 9.30 - 12.00.
Mellby kyrkstuga, fredagar kl 9.30 - 12.00.

Stor & liten är vår öppna förskola som är öppen för alla oavsett var du bor. Här har du möjlighet att umgås med andra vuxna och barn. Vi leker, pysslar, sjunger och fikar tillsammans och du kommer och går när det passar dig. Det är ingen anmälan och för fika betalar man efter förmåga, men gärna 20 kr/ familj.

Varje träff ser ut så här:
9.30 Vi öppnar!
   Lek & pyssel
10.30  Sångsamling
   Fika
   Lek & pyssel
11.45  Avslutning med ljuständning
12.00  Tack för idag!

Ledare: Ulrika Dalemo och Carina Hyrsky
Program för Råda hittar du här

KYRKIS 4-5 år
På Kyrkis försöker vi att på ett enkelt och roligt sätt berätta och fundera kring den kristna tron. Vi vill vara en hjälp för föräldrar och förskolor att berätta och samtala med barnen om Bibelns spännande berättelser och personer. "Vem är Jesus?" "Varför firar vi påsk och jul?" "Finns det änglar?" är några av de frågor vi tar upp.

När vi träffas har vi samling, sjunger, pysslar, leker både fritt och tillsammans, äter frukost eller mellanmål.
Kyrkis träffas en gång i veckan tre timmar/gång och deltar i gudstjänst någon gång/termin.

Vi ses i Råda församlingshem måndagar kl. 8-11 och tisdagar kl. 8-11.
Ett par gånger per år ställer vi in dagträffarna och ses istället på "Familjekväll" där vi äter, pysslar och umgås med alla barngrupper i församlingen kl 17.30-19.30.

Till den här gruppen behöver du anmäla dig. Inför varje läsår skickas en inbjudan ut till alla kyrkotillhöriga 4 och 5-åringar. Vi tar emot ca 12 barn per grupp.

Ledare: Ulrika Dalemo och Madeleine Wettervik
Program för hittar du här

KUL I DUR 6 år - åk 1
Åk 1: Tisdagar kl. 13-14.30 i Råda församlingshem
Förskoleklass: Onsdagar kl. 13-14.30 i Råda församlingshem

En barnkör för de yngsta. Vi sjunger och leker sånglekar. Vi äter mellanmål och Kul i Dur är slut kl. 14.30. Några gånger per termin medverkar vi på gudstjänster.
   Råda skola vid gymnastiksalen kl. 13.00
   Lilleskogs skola vid grinden kl. 13.10

Ledare: Kristin Lidholm

KYRKKULAN 6 år - åk 1
Åk 1:
Tisdagar kl. 14.30-16.00 i Råda församlingshem
Förskoleklass: Onsdagar kl. 14.30-16.00 i Råda församlingshem
Antingen kommer du till Kyrkkulan direkt eller så fortsätter du dagen hos oss efter att ha sjungit i kören Kul i Dur.

Kyrkkulan börjar med en gemensam samling där vi läser bibelberättelser eller någon annan bok och presenterar dagens tema. Vi delar sedan upp oss i två aktivitetsgrupper med var sin ledare. Aktiviteterna varierar från pyssel, utelek och drama, och hänger ihop med temat.
Dagen avslutas med gemensam andakt i vår lekkyrka.
Ibland medverkar vi i kyrkan på gudstjänst.

Råda skola vid gymnastiksalen kl. 13.50
   Lilleskogs skola vid grinden kl. 13:50

Ledare: Tisdagar: Ulrika Dalemo och Linda Björklund
            Onsdagar: Ulrika Dalemo och Carina Hyrsky

Program för Kul i Dur och Kyrkkulan tisdagar hittar du här
Program för Kul i Dur och Kyrkkulan onsdagar hittar du här

MINIORER åk 2-3
Torsdagar i Råda församlingshem
 Grupp 1 kl. 14-15.45 (vi börjar med mellanmål)
 Grupp 2 kl. 15.45-17.00 (ej hämtning och mellanmål)

Miniorerna är gruppen där vi sysslar med hobby, drama, hantverk, lek, friluftsliv och vi samlas även till en andaktsstund.
Vi brukar också göra utflykter och ibland medverkar vi på gudstjänst.
Råda skola vid gymnastiksalen kl. 14
Lilleskogs skola vid grinden kl. 14

Ledare: Linda Björklund och Carina Hyrsky

Program för Miniorerna hittar du här

DURKLANGEN åk 2-3
Torsdagar kl. 14-15.45 i Råda församlingshem
Kören för dig som börjar få lite körvana och där ni får en egen körpärm. Vi sjunger och leker någon lek.

Ledare: Kristin Lidholm

JUNIORER åk 4-6
Måndagar kl. 14-16 i Råda församlingshem

Det här är gruppen för dig som tycker om friluftsliv, drama, hobby, lek, mat och bakning. Ska vi inte laga något ätbart så bjuder vi på mellanmål. Vi sitter också tillsammans en stund och funderar över allt mellan himmel och jord. Vi brukar också göra utflykter och åka på läger, ibland tillsammans med andra barn och ungdomar.

Till den här gruppen behöver du anmäla dig. Inför varje läsår skickas en inbjudan ut till alla kyrkotillhöriga i åk 4-6.

Ledare: Linda Björklund och Emma Levin

Program för Juniorerna hittar du här