Barn och familj i Kållands-Råda

Välkommen till våra barnverksamheter i Kållands-Råda församling

I Kållands-Råda församling kan du hitta något för alla åldrar. Till några grupper kan du komma när du vill och till en del behöver du anmäla dig.

STOR & LITEN (öppen förskola) 0-5 år
Råda församlingshem, torsdagar kl. 9.30-12.

Stor & liten är vår öppna förskola som är öppen för alla oavsett var du bor. Här har du möjlighet att umgås med andra vuxna och barn. Vi leker, pysslar, sjunger och fikar tillsammans och du kommer och går när det passar dig.

Anmäl er till Ulrika Dalemo 070-60 70 273.

Ledare: Ulrika Dalemo och Marie Gustafsson

KYRKIS 4-5 år
På Kyrkis försöker vi att på ett enkelt och roligt sätt berätta och fundera kring den kristna tron. Vi vill vara en hjälp för föräldrar och förskolor att berätta och samtala med barnen om Bibelns spännande berättelser och personer. "Vem är Jesus?" "Varför firar vi påsk och jul?" "Finns det änglar?" är några av de frågor vi tar upp.

När vi träffas har vi samling, sjunger, pysslar, leker både fritt och tillsammans och äter frukost.

Kyrkis träffas en gång i veckan tre timmar/gång och deltar i gudstjänst någon gång/termin.

Vi ses i Råda församlingshem tisdagar kl. 8-11och fredagar kl. 8-11.
Ett par gånger per år ställer vi in dagträffarna och ses istället på "Familjekväll" där vi äter, pysslar och umgås med alla barngrupper i församlingen kl 17-19.

Till den här gruppen behöver du anmäla dig. Inför varje läsår skickas en inbjudan ut till alla kyrkotillhöriga 4 och 5-åringar. Vi tar emot 12 barn per grupp.

Ledare: Ulrika Dalemo och Marie Gustafsson

KYRKKULAN - Fsk. klass - Åk 1
i Råda församlingshem
Kyrkkulan grupp 1: Tisdagar kl. 13-15.15 (inkl. mellanmål)
Kyrkkulan grupp 2: Tisdagar kl. 14.15-16 (inkl. mellanmål)

Här är gruppen för dig som tycker om att pyssla och leka både inne och ute. Vi börjar med en samling där vi läser och berättar från bibeln, därefter delar vi upp oss och har olika aktivitetspass. Vi avslutar varje gång med en andakt där vi tänder ljus och ber en bön. Ibland medverkar vi också i kyrkan.

Vi hämtar barnen på Råda skola och Lilleskogs skola.

Ledare: Linda Björklund, Ulrika Dalemo och Marie Gustafsson 070-2314011

KUL I DUR - Fsk. klass - Åk 1 (Kör)
Kul i Dur grupp 1: Tisdagar kl. 13-14.15
Kul i Dur grupp 2: Tisdagar kl. 15.15-16

En barnkör med mycket sång och lek för dig som precis har börjat skolan. Här får du lära dig sånger med rörelser, spela rytm-instrument och leka sånglekar. Kul i Dur sjunger också vid gudstjänster i kyrkan, då är hela familjen välkommen att delta.

MINIORER Åk 2-3
i Råda församlingshem.
Miniorer åk 2: Torsdagar kl. 13-15 (inkl. mellanmål)
Miniorer åk 3: Torsdagar kl. 15.45-17

Här är gruppen för dig som gillar att pyssla, leka både inne och ute, baka och annat kul. Vi pratar och funderar även över vad det är att vara kristen och avslutar varje träff med en andakt. Vi medverkar också vid någon gudstjänst per termin.

Vi hämtar barnen på Lilleskogs skola.

Ledare:  Marie Gustafsson och Linda Björklund  070-2345805

DURKLANGEN Åk 2-3 (Kör)
Torsdagar kl. 15-15.45

Detta är kören för dig som fått lite körvana. Du har börjat läsa och får en egen körpärm med noter i.
Durklangen sjunger i våra gudstjänster, går luciatåg, spelar julspel och framför musikaler.

Vi hämtar barnen på Lilleskogs skola.

Till den här gruppen behöver du anmäla dig.

JUNIORER åk 4-5
Måndagar kl. 14.15-16

Det här är gruppen för dig som tycker om friluftsliv, drama, hobby, lek, mat och bakning.  Vi sitter också tillsammans en stund och funderar över allt mellan himmel och jord och avslutar med en andakt.

Ledare: Marie Gustafsson, Ulrika Dalemo och Linda Björklund, 070-2345805

MARIAKÖREN åk 4-6
i Råda församlingshem

Mariakören åk 5-6: Måndag kl. 14.15-16 (inkl. mellanmål)
Mariakören åk 4: Onsdag kl. 14.15-16 (inkl. mellanmål)

Kören för er som går på mellanstadiet! Vi övar sångteknik, stämsång, framför musikaler och sjunger i kyrkan.

Vi hämtar barnen vid Lilleskogs skola.

67:an åk 6-7
i Råda församlingshem
Onsdagar jämna veckor kl. 14.30-16 (inkl. mellanmål)

Detta är gruppen för dig som går i 6:an eller 7:an. Vi formar innehållet tillsammans efter era önskemål. Vi kommer att åka till Bodaborg och någon gång under terminen åker vi på en kortare utflykt.

Ledare: Linda Björklund 070-2345805