Barn och familj i Kållands-Råda

Välkommen till våra barnverksamheter i Kållands-Råda församling

I Kållands-Råda församling kan du hitta något för alla åldrar. Till några grupper kan du komma när du vill och till en del behöver du anmäla dig.

STOR & LITEN (öppen förskola) 0-5 år

Fredagar kl. 9.30-12

Stor & liten är vår öppna förskola som är öppen för alla oavsett var du bor. Här har du möjlighet att umgås med andra vuxna och barn. Vi leker, pysslar, sjunger och fikar tillsammans och du kommer och går när det passar dig. Sångstunden är kl. 10.30 och därefter fikar vi till en frivillig avgift. Smörgås och frukt serveras. Förmiddagen avslutas med en kort andakt med ljuständning.

Här kan du se höstterminens program för Stor & Liten

Och här kan du läsa mer om hur en träff går till

Klicka gärna in i kalendern för att se aktuellt dagsläge.

KYRKIS 4-5 år

Råda församlingshem (platser finns kvar båda dagarna)
Tisdagar kl. 8-11
Torsdagar kl. 8-11

På Kyrkis försöker vi att på ett enkelt och roligt sätt berätta och fundera kring den kristna tron. Vi vill vara en hjälp för föräldrar och förskolor att berätta och samtala med barnen om Bibelns spännande berättelser och personer. "Vem är Jesus?" "Varför firar vi påsk och jul?" "Finns det änglar?" är några av de frågor vi tar upp.

När vi träffas har vi samling, sjunger, pysslar, leker både fritt och tillsammans och äter frukost.

Kyrkis träffas en gång i veckan tre timmar/gång och deltar i gudstjänst någon gång/termin.

Till den här gruppen behöver du anmäla dig. Inför varje läsår skickas en inbjudan ut till alla kyrkotillhöriga 4 och 5-åringar. Vi tar emot 12 barn per grupp.

Klicka här för att läsa höstterminens program för Kyrkis på tisdagar

Klicka här för att läsa höstterminens program för Kyrkis på torsdagar

MINI-MINIORER Fsk. kl - Åk 1

Råda församlingshem
Mini-miniorer grupp 1: Tisdagar kl. 13-15.15 (inkl. mellanmål)
Mini-miniorer grupp 2: Tisdagar kl. 14.15-16 (inkl. mellanmål)

Här är gruppen för dig som tycker om att pyssla och leka både inne och ute. Vi börjar med en samling där vi läser och berättar från bibeln, därefter delar vi upp oss och har olika aktivitetspass. Vi avslutar varje gång med en andakt där vi tänder ljus och ber en bön. Ibland medverkar vi också i kyrkan.

Vi hämtar barnen på Råda skola och Lilleskogs skola.

Klicka här för att läsa höstterminens program för Mini-miniorerna grupp 1

Klicka här för att läsa höstterminens program för Mini-miniorerna grupp 2 och Kul i Dur

MINIORER Åk 2

Råda församlingshem
Onsdagar kl. 13-15 (inkl. mellanmål)

Här är gruppen för dig som gillar att pyssla, leka både inne och ute, baka och annat kul. Vi pratar och funderar även över vad det är att vara kristen och avslutar varje träff med en andakt. Vi medverkar också vid någon gudstjänst per termin.

Vi hämtar barnen på Lilleskogs skola.

Till den här gruppen behöver du anmäla dig.

Klicka här för att läsa höstterminens program för Miniorerna

Kontakt: Linda Björklund, 070-2345805

MINI-JUNIORER Åk 3-4

Torsdagar kl. 14.45-16

Till den här gruppen behöver du anmäla dig.

Klicka här för att läsa höstterminens program för Mini-Juniorerna

Kontakt: Linda Björklund,  070-2345805

JUNIORER Åk 5-6

Måndagar kl. 14.15-16

Det här är gruppen för dig som tycker om friluftsliv, drama, hobby, lek, mat och bakning.  Vi sitter också tillsammans en stund och funderar över allt mellan himmel och jord och avslutar med en andakt.

Till den här gruppen behöver du anmäla dig.

Klicka här för att läsa höstterminens program för Juniorerna

Kontakt: Linda Björklund, 070-2345805