Foto: kz, mal

Café Himmelriket i Hackås

Ett spännande utflyktsmål vid Hackås medeltida kyrka. Caféet med hembakt, uteservering, kaffekorgar, information med pilgrimstema och annan kulturhistoria i bygden. För både små och stora.

Du kan göra en kort promenad längs pärlstig eller utefter pilgrimsleden genom Hackås. När du känner att du behöver ta en paus och hämta energi, kan du njuta av hembakat på Café Himmelriket.

Caféet i sockenstugan har vi tillägnat vår kyrkas helgon, den heliga Margareta. Här kan stora och små barn leka i det medeltida lekrummet, där man kan klä ut sig till riddare, inbjudas till äventyr men också lugn i god förening.

Pilgrimsleden slingrar sig förbi Strömbacka kvarn och Hackås båthamn, på väg mot den medeltida kyrkan vid Storsjöns strand och ledens mål Trondheim.

Här möts kulturarv och natur i skön förening. Att komma till Hackås är nästan som att göra en tidsresa på riktigt, genom den gamla kulturmiljön med gravhögar och bebyggelse, utefter pilgrimsleden "Jämt-Norgevägen".

Himmelriket i Hackås har vi kallat den underbara miljön vid Hackås medeltida kyrka, med fantastisk utsikt över Storsjön och Oviksfjällen.

Från E 45 eller från Sanne svänger du av in mot Hackås samhälle, vid skolan följer du skylten ner mot kyrkan vid sjön.

Hackås ligger ca 45 km söder om Östersund och ca 20 km norr om Svenstavik.

Öppet:

Onsdag - söndag kl 11:00-16:00