Församlingen och klubben firar vårens ankomst - Valborg på Webben

Torsdag, 30 April 2020 17:00 - 18:00. Välkommen

Församlingen och klubben firar vårens ankomst

Vi har nu varit i karantän i drygt 40 dagar här på Rivieran. När man börjar lätta på restriktionerna så kan det bli en utdragen återgång till det normala. Ingen vet.

Visste ni förresten att ordet ´karantän´ kommer från Venedig, som på digerdödens tid belade alla inkommande skepp med 40 dagars (quarantena) isolering på redden.

Vi håller ångan uppe så gott det går inom såväl klubben som kyrkan. Vi försöker använda tekniken för olika aktiviteter som tex

 • Gudstjänster som vår kyrkoherde och vår kantor håller varje söndag och som
  kan ses via kyrkans hemsida eller på YouTube
 • Föredrag på nätet, finns under Aktiviteter på Rivieraklubbens hemsida
 • ”Virtuell” vinprovning, smaka på den!
 • Bridgeturneringar på nätet presenteras inom kort

Här finns utrymme för ytterligare idéer och kreativitet.

Medlemsservicen sker via telefon och vi jobbar kontinuerligt med att lägga ut aktuell information i olika kanaler. Rivieranytt som hittills har gått att läsa på hemsidan är nu på väg till era brevlådor.

En viktig nyhet:

Klubben och församlingen har i dagarna ingått en överenskommelse som innebär att hyresavtalet oss emellan är säkrat till den 31 december 2022. Villa Ingeborg är fortsatt ”Svenskarnas hus på Rivieran”.

Arbetet med att hitta en lösning för ett gemensamt ägande av Villa Ingeborg pågår men påverkas av karantänen. Viktigt är att vi i lugn och ro kan arbeta mot en bra lösning. Vi arbetar på kort sikt, vad som akut behöver göras i fastigheten, till exempel inom VVS och el, och på längre sikt, hur kan vi utveckla Villa Ingeborg för att bli mer ändamålsenlig för våra verksamheter. Vi skulle helst vilja ha en mottagning på nedre planet där besökare kan ta en kaffe och träffa en representant för huset utan att gå upp, det skulle behövas ett bättre utrymme för aktiviteter med mera, med mera.

Det finns många bra idéer och som ni förstår kommer det att krävas ekonomiska resurser för att vårda och utveckla Villa Ingeborg. Vi återkommer om det.

På torsdag är det Valborgsmässoafton. Vår plan var att markera den nya överenskommelsen genom ett gemensamt firande i trädgården på Villa Ingeborg. Det går nu inte så vi får göra det bästa av situationen. Vi använder den digitala möjligheten att ändå samlas och fira vårens ankomst. Till vår glädje kommer vår ambassadör Veronika Wand-Danielsson att tala till våren och vår kantor Marie Dimpker sjunger vårsånger framför Villa Ingeborg. Om du är medlem i Rivieraklubben anmäler du dig direkt via klubbens hemsida, om du inte är medlem så anmäl till nice@svenskakyrkan.se så kommer vi att anmäla dig till klubben. Anmäl senast kl. 12.00 då inloggningsuppgifter sänds ut till alla deltagare.
Inloggning möjlig från kl. 16.30.
På torsdag vid lunch kommer inloggningsuppgifter till firandet att skickas ut till de som anmält sig.

Vi hoppas restriktionerna lättar efter 11 maj men till dess, ha det bra och var rädda om er.

 

Katja Elväng                                                       Gunilla Forsmark Karlsson

Ordförande Kyrkorådet                                     Ordförande Rivieraklubbens styrelse

 

Valborg på Webben

Torsdag, 30 April 2020 17:00 - 18:00
Anmäl senast kl. 12.00 då inloggningsuppgifter sänds ut till alla deltagare.
Inloggning möjlig från kl. 16.30.
Obs, eventuella frågor till ambassadören sänds i förväg till info@rivieraklubben.com

Mycket välkommen till ett annorlunda Valborgsmässofirande

I år är det mesta annorlunda, men att fira vårens ankomst på Valborgsmäss måste vi ändå kunna göra – och tillsammans! Vi är mycket glada över att Sveriges Paris-ambassadör Veronika Wand-Danielsson håller ”Talet till Våren”. S:ta Birgittakören kan förstås inte samlas men kantor Marie Dimpker kommer leda oss alla i några klassiska vårsånger, som hör Valborgsmässoafton till.

PROGRAM

Välkomsthälsning

Vårsång

Vårtal av ambassadör Veronika Wand-Danielsson

Vårsång

Hälsning från Svenska kyrkan och Rivieraklubben

Avslutning

Presentation av program och talare...

Beskrivning av teknik:
Årets Valborgsfirande hålls på webben genom verktyget som heter Zoom.com. Du kan ladda ner Zoom-appen i förväg och skapa ett gratiskonto för att testa din ljudinställning genom att klicka på kugghjulet uppe till höger och sen Audio.

För att du ska få ut så mycket som möjligt, har vi sammanställt följande råd och instruktioner. Först och främst vill vi påpeka vikten av att sitta på en tyst och ostörd plats. Kvalitén på ljud och bild beror mycket på din internetanslutning och om det ”svajar” är det ofta tillfälligt och stabiliseras efter en liten stund. Se till att ditt internet inte används för annan uppkoppling samtidigt som föredraget pågår. Vi ber dig ha tålamod och vänta tills eventuella störningarna försvinner.

Vi använder Zoom, ett program finns för både Mac, PC, iPhone, iPad och Android-telefoner. Det är väldigt lätt att installera (görs nästan automatiskt första gången du kopplar upp dig och du behöver inte öppna ett eget konto).
Testa gärna på https://zoom.us/test
Om du inte har möjlighet att vara med via dator/mobil så kan du ringa via “vanlig” telefon.

KOPPLA UPP DIG SÅ HÄR

A Från datorn

 1. Klicka på möteslänken i kallelsemailet
 2.  Vänta på att mötet startar Eller 1. Surfa till https://zoom.us/ Klicka på JOIN A MEETING uppe till höger
 3. Ange mötes-ID (finns i kallelsemailet) och klicka på knappen Join
 4. Vänta på att mötet startar

B Från mobilen

 1. Ladda ned Zoom-appen
 2. Klicka på möteslänken i kallelsemailet. Om inte mötet öppnas automatiskt fortsätter du genom att:
 3.  Öppna Zoom-appen
  Klicka på den stora blå knappen “Join meeting”
  Ange Meeting ID (de 9 siffror du fått), klicka på den stora blå knappen “Join”
 4. Vänta på att mötet startar

C Från vanlig telefon
Det går också bra att ringa in på det telefonnummer du hittar i kallelsemailet.

NÄR DU VÄL ÄR INLOGGAD

 1. Det första appen frågar efter är om man vill gå in i mötet med video, svara nej där.
 2. Därefter frågar den om den ska använda datorljud (computer audio) - svarar ja där. Det ser olika ut från dator till dator och appen kan hjälpa till att testa om det fungerar.
 3.  Vid möten har Zoom som standard att låta värden godkänna deltagarna.
 4. Högst upp i högra hörnet finns symbolen för helskärmsbild.
 5. Längst ner finner du en remsa med symboler och det är viktigt att både din mikrofon och kamera är avstängda under våra webbföredrag.
  Symbolerna finns längst ner till vänster.
 6. Om du vill ställa frågor till föredragshållaren, går det bra att klicka på chatt-funktionen och skriva ner det du vill ha mer information om. Frågorna kommer att läsas upp av den som är moderator för föredraget vid vissa, speciellt avsedda tillfällen.

Efter avslutat möte får du gärna ge oss feedback på hur du upplevde årets Valborgsfirande, både teknik och innehåll.