Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco Besöksadress: 40 Avenue de Verdun, FR-06800 Cagnes-sur-Mer Telefon: +33(4)93204064 E-post till Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkoråd


Christer Denrell

Christer Denrell

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Ordförande i kyrkorådet

Mer om Christer Denrell…

Civilekonom vid Lunds Universitet. VD för AB FINDUS,VD Nestle Nordic och därefter Senior Vice President Nestle S.A , Schweiz. Hedersdoktor vid Lunds Universitet. Ledamot av styrelsen för Humaniora och Teologi vid Lunds Universitet . Styrelsemedlem i Pastoralinstitutet. Gift sedan mer än 50 år med Gunnel , också civilekonom. Vi har en son och en dotter och fyra barnbarn. Vi har, förutom Sverige varit bosatta i Nyon, Lausanne , Montreux och Köpenhamn. Sedan 2005 i Valbonne , Lund och Arild

Lennart Adler

Lennart Adler

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Kyrkokassör, kyrkoherde vikarierande, 1:e vice ordförande

Mobil: +46702035759

Mer om Lennart Adler…

Medlem i kyrkorådet sedan 2016. Född och uppväxt i Stockholm. Började yrkeslivet som banktjänsteman, men övergick till teologi och prästvigdes 1980. Tjänstgjorde några år i Norrköping innan Småland och kyrkoherdetjänsten i Byarum (Vaggeryd) tog över. Efter 13 år där flyttade familjen till Hässelby, Stockholm, och var i tjänst där fram till pensionen 2015. Gift sedan 1977 med Eva och har två döttrar, Alexandra och Sofia. Sedan 2004 har vi en lägenhet i Frejus där vi tillbringar mycket av vår ledighet. Tycker om resor, litteratur och musik. Har vikarierat som präst i församlingen under somrarna flera år.

Kjell Stenström

Kjell Stenström

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Kyrkorådets sekreterare

Mer om Kjell Stenström…

Advokat i Helsingborg i 30 år och därefter i Paris i 10 år. Har haft flera tunga uppdrag inom Sveriges Advokatsamfund. Har i hela sitt liv varit engagerad i musik och teater. Var redan som 7-åring med i barnens brevlåda hos farbror Sven. Spelade fiol i skolorkestern. Studentsångare, studentspexare och karnevalsgeneral i Lund. Landslagsman i simning med svenskt rekord på 200 m ryggsim. Gift med Barbro sedan 50 år med vilken han har 4 underbara barn och flera barnbarn.

Anne Häggström

Anne Häggström

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Kyrkorådsledamot

Mer om Anne Häggström…

Ny i kyrkorådet sedan 2016. Utbildad socionom som har arbetat under 14 år som socialsekreterare och kurator för utvecklingsstörda ungdomar samt deras föräldrar. Därefter i olika positioner (bl.a ledande) med sortimentutveckling i textilbranchen - både med eget företag samt på Ellos med e-handel. Är gift och har tillsammans med maken Lars tre barn och tre barnbarn. Permanentboendet i Lorgues har blivit hela familjens paradis.

Kersti Lindbom

Kersti Lindbom

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Kyrkorådsledamot

Mer om Kersti Lindbom…

Född i Västerås och uppvuxen där förutom de första 7 åren i Umeå. Språkstudier Vid Uppsala och Lunds universitet 1966-1970. Gift sedan 1970 med Sture. Har 3 barn 7 barnbarn varav 2 bonusbarnbarn. Efter dryga 10 år som hemmavarande mamma/dagmamma/ledare för kyrkans barntimmar arbete som köttbonde på egen gård 1986-1998 så studerade jag arkeologi på Uppsala universitet. Bor i Vence sedan 2004 med Sture. Har varit kyrkvärd och kyrkorådsledarmot i Sverige i 17 år. Kyrkvärd här sedan 2007 med undantag för ett kortare avbrott.

Werner Wildfang

Werner Wildfang

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Kyrkorådsledamot

Mobil: 0771 83 82 77

Mer om Werner Wildfang…

Werner Wildfang Medlem i kyrkorådet sedan 2017. Född i Kiel. Universitetsstudier i Braunschweig och Cardiff. Docent i engelska på Tekniska Universitet Braunschweig, gymnasielärare i engelska, historia, filosofi. Flyttade till Göteborg 1985. 10 år på Volvos språkavdelning. Sedan 30 år av Kammarkollegiet auktoriserad translator och tolk i tyska. Språkhandledare för tolkutbildningen. 12 år i kyrkorådet för tyska Christinae församling i Göteborg, 8 år som ordförande. Venia (rätt att predika vid gudstjänster, förrätta altartjänst och förkunna Guds ord) sedan 2004. ÖKA-ledamot i Göteborgs samfällda kyrkofullmäktige i två mandatperioder. Två döttrar som bor i Berlin och Göteborg. Sambo med Renate och sedan 2016 i Draguignan.

Valberedning:

Rolf Kraft - ordförande, Vence

Birgitta Svensson, Cagnes-sur-Mer

Volker Keim, Lorgues

Kersti Lindbom,

Revisorer:

Åke Almroth - revisor Nice

Ingrid Johansson - revisorssuppleant Vence

Curt Gårdmo - revisor Tourrettes sur Loup

Hans Jonsson - revisorssuppleant,Saint Raphaël