Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco Besöks- och postadress: 40 Avenue de Verdun, FR-06800 Cagnes-sur-Mer Telefon: +33(4)93204064 E-post till Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkoråd

Christer Denrell

Christer Denrell

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Ordförande i kyrkorådet

Mer om Christer Denrell

Civilekonom vid Lunds Universitet. VD för AB FINDUS,VD Nestle Nordic och därefter Senior Vice President Nestle S.A , Schweiz. Hedersdoktor vid Lunds Universitet. Ledamot av styrelsen för Humaniora och Teologi vid Lunds Universitet . Styrelsemedlem i Pastoralinstitutet. Gift sedan mer än 50 år med Gunnel , också civilekonom. Vi har en son och en dotter och fyra barnbarn. Vi har, förutom Sverige varit bosatta i Nyon, Lausanne , Montreux och Köpenhamn. Sedan 2005 i Valbonne , Lund och Arild

Lennart Adler

Lennart Adler

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Kyrkokassör, kyrkoherde vikarierande, 1:e vice ordförande

Mobil: +46702035759

Mer om Lennart Adler

Medlem i kyrkorådet sedan 2016. Född och uppväxt i Stockholm. Började yrkeslivet som banktjänsteman, men övergick till teologi och prästvigdes 1980. Tjänstgjorde några år i Norrköping innan Småland och kyrkoherdetjänsten i Byarum (Vaggeryd) tog över. Efter 13 år där flyttade familjen till Hässelby, Stockholm, och var i tjänst där fram till pensionen 2015. Gift sedan 1977 med Eva och har två döttrar, Alexandra och Sofia. Sedan 2004 har vi en lägenhet i Frejus där vi tillbringar mycket av vår ledighet. Tycker om resor, litteratur och musik. Har vikarierat som präst i församlingen under somrarna flera år.

Helena Berglund

Helena Berglund

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Kyrkorådsledamot

Mer om Helena Berglund

Mitt namn är Helena Berglund och jag flyttade till Frankrike och Mougins för 25 år sedan. Tidigare i Sverige arbetade jag inom verkstadsindustrin med organisationsfrågor, administrationseffektivisering och ekonomi. Redan 1994 blev jag medlem i församlingen här, och har på olika sätt varit aktiv sedan dess inom flera områden. Mellan 2005-2010 var jag ledamot i Kyrkorådet som skattmästare, sedan adjungerad i samma funktion ytterligare två år. 2013 blev jag åter ordinarie ledamot i rådet för ett år – och är nu invald på ännu ett år. Jag är kyrkvärd och sjunger med stor glädje i vår nya kör, S:ta Birgittakören. För mig är det viktigt att vi har en välskött och aktiv församling här i södra Frankrike. Vi är många som bidrar till det och jag är glad över att på nära håll ha upplevt hur väsentlig kyrkan är i det gemensamma livet för oss utlandssvenskar, både i glada och sorgliga stunder.

Gudrun Fahlback

Gudrun Fahlback

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Kyrkorådsledamot

Mer om Gudrun Fahlback

Civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg. Arbetat som marknadsförare,VD och professionell styrelseledamot fram till 2008. Kyrkligt intresserad sedan unga år. Ersättare i Kyrkofullmäktige i Skanör Falsterbo församling. Medlem i församlingen i Södra Frankrike och Monaco sedan 2012. Sverigeboende i Skanör men tillbringar tillsammans med min make Lennart en stor del av året i Antibes.

George Richardson

George Richardson

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Kyrkorådsledamot

Mer om George Richardson

George Richardson, engelsk medborgare, född och uppvuxen i Sverige, chalmerist. Fast bosatt i Roquefort les Pins sen 2017. Hustru Ann-Charlotte och två utflugna barn. Tekn Lic i luftreningsteknologier, PhD. 20 år som försäljningsdirektör med PCMC, Plymouth, UK. 40 år som egenföretagare - forskningsinriktad verksamhet för samhället. Ett antal patent. Tio år som mentor för The Prince's Trust, UK - för att hjälpa vilseförda ungdomar tillrätta. Medverkat till att starta Timeshare verksamheten i Plymouth, UK. Livlig fantasi, vittberest, energisk, jobbar med mitt fjärde språk!

Brigitte Wadstein

Brigitte Wadstein

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Kyrkorådsledamot

Mer om Brigitte Wadstein

Jag är född i Vännäs men har bott i Stockholms området min vuxna tid . Har jobbat inom H&M koncernen mestadels med personalfrågor. Flyttade med min man John till Frankrike permanent 1984! Har sedan dess varit bosatt i Le Cannet. Har numera även franskt medborgarskap, efter så många år här . Har nyligen förlorat min man efter 50 år ihop, ett kapitel i livet är slut men livet går vidare! Ser fram emot ett trevligt och givande samarbete i kyrkorådet.

KERSTI LINDBOM, SVENSKA KYRKAN I SÖDRA FRANKRIKE OCH MONACO
Kyrkorådsledamot

 

Valberedning:

Rolf Kraft - ordförande, Vence

Bärbel Bratteby-Eichner, Vence

Mragareta Hult-Gårdmo, Tourettes-sur-Loup

Birgitta Svensson, Cagnes-sur-Mer

Volker Keim, Lorgues

Revisorer:

Åke Almroth - revisor, Nice

Ingrid Johansson - revisorssuppleant, Vence

Curt Gårdmo - revisor, Tourrettes-sur-Loup

Hans Jonsson - revisorssuppleant, Saint Raphaël