Kyrkoråd

 • Katja Elväng

  Katja Elväng

  Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

  Ordförande i kyrkorådet

  Mer om Katja Elväng

  Vår familj har haft ett semesterboende här sedan 1989 och vi har varit permanentboende i La Napoule i åtta år. Familjen nu är jag och make Göran, men vi har fem barn och tolv barnbarn så tidvis är huset fullt. Jag är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och tillbringade mina första 25 år som revisor och partner vid KPMG. Därefter har jag drivit ett par privata bolag; ett resebolag och ett skolbolag. Samtidigt har jag haft ett antal styrelseuppdrag; just nu lämnar jag Stiftelsen Stora Sköndal där jag verkat i direktionen i 11 år och jag sitter i Ersta Sköndal Bräcke högskolas styrelse sedan 2014.  Svenska Kyrkan i södra Frankrike och Monaco är viktig för oss svenskar och jag ser fram emot att för en tid få vara med och utveckla församlingsarbetet här nere. Mandat t.o.m. 2021.

 • Lennart Adler

  Lennart Adler

  Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

  1:e vice ordförande, Kyrkokassör, kyrkoherde vikarierande

  Mer om Lennart Adler

  Medlem i kyrkorådet sedan 2016. Född och uppväxt i Stockholm. Började yrkeslivet som banktjänsteman, men övergick till teologi och prästvigdes 1980. Tjänstgjorde några år i Norrköping innan Småland och kyrkoherdetjänsten i Byarum (Vaggeryd) tog över. Efter 13 år där flyttade familjen till Hässelby, Stockholm, och var i tjänst där fram till pensionen 2015. Gift sedan 1977 med Eva och har två döttrar, Alexandra och Sofia. Sedan 2004 har vi en lägenhet i Frejus där vi tillbringar mycket av vår ledighet. Tycker om resor, litteratur och musik. Har vikarierat som präst i församlingen under somrarna flera år.

 • Hans Dirtoft

  Hans Dirtoft

  Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

  Sekreterare

  Mer om Hans Dirtoft

  Jag har varit bosatt i Frankrike och Cagnes-sur-Mer sedan 2007 tillsammans med min hustru Ann Mari. Under min tid i Cagnes har jag deltagit i såväl Kyrkans som Klubbens aktiviteter och verkat i olika funktioner och bland annat varit kassör för kyrkans jul- och påskmarknad samt skattmästare för Klubben. Med dessa erfarenheter har jag lärt mig att värdera samverkan mellan Kyrkan och Klubben för svenskarna på Rivieran. Jag är född 1942 och uppvuxen i Stockholm där jag avlade civ.ing-och civilekonom examen. Jag har arbetat inom svenskt näringsliv och bland annat som VD för ett par olika bolag. Familjen omfattar 5 barn och många barnbarn.

 • Christer Svensson

  Christer Svensson

  Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

  Kyrkorådsledamot

  Mer om Christer Svensson

  Mer om Christer Svensson: Civilingenjör från Chalmers i Göteborg. Arbetat inom Volvo Lastvagnar i olika ansvarsområden; produktion, industriutveckling och ekonomi. Flyttade till Frankrike år 2007. Har varit medlem i kyrkorådet i 6 år och adjungerad i 4 år. Har under större tiden varit fastighetsansvarig och ordförande i basarkommitten. Bor i Cagnes sur Mer med min fru Birgitta, kyrkvärd nu och tidigare i Sverige.